Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemester längs Göta kanal, Tur & Retur

ID VGT11 | Göta Kanal

3dagar
Cykel

Sammanfattning

En perfekt cykelsemester för er som vill lära känna en av de vackraste delarna av Göta Kanal per cykel. Cykelturen går hela tiden på bilfria vägar, Inte mer än 1 meter från kanalkanten. Start- och slutpunkt i Töreboda via Sjötorp vid Göta kanals inlopp från Vänern. Första natten bor ni på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och andra natten i stugor alldeles intill Göta kanal, Jonsboda Cafe & Camping. I detta cykelpaket kommer ni att uppleva vad svensk sommaridyll är för något.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Hotellnatt del i dubbelrum på Pensionat Prästgården
1 st Övernattning Jonsboda Cafe & Camping inkl. sängkläder del i 4-bäddsstuga
1 st Lunch
1 st Lunchpaket
2 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
2 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Göta kanalmuseèt
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel(från 8 år)
Cykelservice(gäller hyrd cykel),

Paketbeskrivning

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Töreboda 

(Cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar von Platen vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuseèt som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda och här väntar middag. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

Dag 2 - Töreboda -  Tåtorp - Jonsboda 

(Cykeltur 25 km)

Efter en god frukost går cykelturen vidare mot Tåtorp. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta punkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese Göta kanals enda bevarade handvevade sluss. När ni känner er nöjda för dagen cyklar ni tillbaka till Jonsboda där övernattning och middag väntar. 
På kvällen rekommenderar vi en stund i den vedeldade bastun som ligger alldeles intill kanalkanten. Detta kan man kalla en riktig cykelsemester med total avkoppling.

Dag 3 - Jonsboda - Töreboda

(Cykeltur 7 km)

Njut av frukosten på terassen medans båtarna tuffar förbi. Cykelturen avslutas på Pensionat Prästgården i Töreboda.  

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
1 maj – 30 sep
2700 SEK 2200 SEK 700 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården Enkelrum 900 SEK
Avdrag egen cykel, Vid egen cykel gäller ej cykeljouren -300 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Cykel barn 2-7 år 350 SEK
Barnsits 120 SEK
Packväska 120 SEK
Bagagetransport, Töreboda-Jonsboda-Töreboda 500 SEK
El-Cykel 750 SEK
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen  finns på Pensionat Prästgården som ligger ca. 400 meter från tågstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/