Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Dagskryssning på Göta kanal inkl. hotell, tisdagar & torsdagar

ID VGT1 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Båt

Sammanfattning

Passa på att upplev Göta Kanal på ett bekvämt och avslappnat vis. Njut av en skön båtkryssning med passagerarbåt på Göta Kanal. På resan mellan Töreboda och Sjötorp kommer ni att passera 19 slussar! Skepparen guidar under färden och berättar om Göta kanals historia och dess anekdoter. Lunchen serveras medans ni njuter av båtfärden i 5 knop och dess härliga miljö. Ni bor på Pensionat Prästgården som är ett litet mysigt hotell.

Startdagar

tisdag, torsdag

Ingår

1 st Hotellnatt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum
1 st Frukostbuffé
1 st Lunch på båten
1 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Båtkryssning
1 st Busstransfer

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda


(Båtkryssning inkl. busstransfer. ca 6 timmar)

Kommer ni med bil parkerar ni den på Pensionatet Prästgårdens egen parkering. Passagerarbåten  M/S Bellevue avgår från Töreboda kl.10:30. Från Prästgården är det ca. 400 meters promenadavstånd till båten. Innan ni kommer fram till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 19 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under er båtkryssning på M/S Bellevue kommer ni att bli serverade lunch samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser. Under er resa på Göta kanal kommer ni att färdas i 5 knop och bara njuta av svensk sommar när den är som bäst.

Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter.
 Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2 Töreboda

Frukostbuffén äter ni på Pensionat Prästgården, här kan ni sitta ute på den fina uteserveringen om vädret tillåter. Har ni lust kan ni denna dag hyra en cykel på Pensionat Prästgårdens cykeluthyrning.


Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Bellevue, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
16 maj – 5 sep
2650 SEK 1900 SEK 900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK
Hyra cykel 200 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Avbeställningsskydd /person 200 SEK

 

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen  finns på Pensionat Prästgården som ligger ca. 400 meter från tågstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/