Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Göta Kanaltrampen

ID VGT4 | Göta Kanal, Västergötland

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Inför år 2017 har vi gjort allt lite bättre! Lite lyxigare och lite mer kanalkänsla. Ni kommer att få uppleva ett 200 år gammalt byggnadsverk. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal & Sjön Viken. I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. I år kan vi erbjuda Pensionat Prästgården med nyrenoverade hotellrum i herrgårdsstil och Idas Skepparehus med marin känsla. Detta är paketet för er som tycker om att cykla lite längre sträckor.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Hotellövernattning på Pensionat Prästgården
2 st Hotellövernattning på Idas Skepparehus
1 st Lunch
2 st Lunchpaket
2 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
3 st Frukostbuffé
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel från 8 år
Cykelservice gäller hyrda cyklar

Paketbeskrivning

 

Dag 1 - Töreboda - Sjötorp - Töreboda 

(Cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar von Platen vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuseèt som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).
Här bor ni i en fantastisk miljö med alla bekvämligheter som Wi-fi, tv och badrum i ert rum. Rummen är helt nyrenoverade och går i smakfull herrgårdsstil med slipade gamla trägolv.

Dag 2 Töreboda - Forsvik - Karlsborg

(Cykeltur 55 km)

Efter frukosten på Pensionat Prästgården går cykelpaketet vidare mot dagens mål, Karlsborg vid Vättern. Idag kommer ni att cykla utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Cykelturen kommer att ta er ut på små slingrande vägar som tar er runt sjön Viken och vidare till Forsvik som är värt ett stopp. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort. Cykelpaketet tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Skepparehus som är ett 4-stjärnigt hotellboende. Rummen är smakfullt inredda med marin känsla och ligger direkt på bryggan intill Göta Kanal. Varje rum har altan/balkong och bredbandsuppkoppling.


Dag 3 Karlsborg 

(Vila)

Ni blir serverade en frukostbuffé alldeles intill Göta kanal. Idag blir det en vilodag på er cykelsemester. Strosa omkring i det pittoreska Karlsborg, som ligger naturskönt mellan Vättern och Bottensjön. Varför inte gå en guidad tur på Karlsborgs Fästning, som är Europas största i sitt slag. På kvällen serveras det en 2-rätters middag på Idas Brygga, som är områdets bästa restaurang.

 

Dag 4 Karlsborg - Töreboda

(Cykeltur 55 km)

Idag går cykelsemestern vidare mot Töreboda. Vi rekommenderar samma väg tillbaka, den södra vägen runt sjön Viken. Stanna under färden och njut av ert lunchpaket innan färden avslutas i Töreboda.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
18 maj – 31 aug
6550 SEK 4800 SEK 2000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Avdrag egen Cykel -400 SEK
Barnsits 100 SEK
Barncykel 500 SEK
Packväska 100 SEK
Bagagetransport/pers. 600 SEK
Avbeställningsskydd / pers 200 SEK
El-cykel 1000 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen  finns på Pensionat Prästgården som ligger ca. 400 meter från tågstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/