Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Vandra och cykla längs Göta kanal inkl. hotell

ID VGT23 | Göta Kanal

3dagar
Cykel Vandra

Sammanfattning

Vandra och cykla längs Göta kanal och bo bekvämt på Pensionat Prästgården i Töreboda. Den ena dagen cyklar du längs Göta kanal på den bilfria dragvägen till Sjötorp vid Vänern. Den andra dagen vandrar du längs kanalen på dragvägen från Tåtorp vid sjön Viken till Töreboda. Den bilfria cykel- och vandringsleden går alldeles intill Göta kanal. Harmoni för både kropp och själ.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter på Pensionat Prästgården
2 st Frukost
1 st Cykel
1 st Lunch
1 st Lunchpaket
1 st Inträde till Göta kanalmuseèt
2 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
1 st Biltransport (Töreboda- Tåtorp)

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda


(Cykeltur 40km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar von Platen vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuseèt som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda och här väntar middag. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2 Vandring Tåtorp - Töreboda


(Vandring 16km)

Frukostbuffén serveras på Pensionat Prästgården. Vid fint väder sitter ni på den härliga uteserveringen.
I paketet ingår biltransport till Tåtorp, där dagens vandring startar. I Tåtorp mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. Vandringsleden, som är bilfri, går alldeles intill Göta kanal. Här upplever ni vacker natur, Sveriges historia, trevliga människor och ser båtar som tuffar förbi i 5 knop. Lunchpaketet äter ni på något mysigt ställe utefter kanalen när andan faller på. Vandringen går vidare till Töreboda där ni bor ytterligare en natt på Pensionat  Prästgården och middagen serveras på närliggande restaurang.

 

Dag 3 Töreboda

Vandring & cykelpaketet avslutas på Pensionat Prästgården med en frukostuffé.

 

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2017
1 maj – 30 sep
3350 SEK 2950 SEK 2950 SEK

Kampanjer

10% rabatt om du bokar innan 2017-02-28.

Tillägg/avdrag Pris
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
El-cykel 250 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen  finns på Pensionat Prästgården som ligger ca. 400 meter från tågstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/