Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

2-dagar Cykel i Söderköping längs Göta kanal

ID ÖGK5 | Göta kanal, Söderköping - Motala

2dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelsemestra i pittoreska Söderköping och utmed Göta kanal. Söderköping är Göta kanals mysigaste lilla småstad. Strosa omkring i den gamla mysiga småstaden och njut av atmosfären. Ni kanske ser Madicken som far fram. Sista dagen gör ni en utflykt till det mysiga Mem som ligger utmed Östersjön och utloppet av Göta kanal

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Övernattning i 4-bäddsstuga på Korskullens Camping inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i servicehus)
1 st Frukostbuffé
1 st Lunch
1 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Cykel 7-växlad (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1   Söderköping - Norsholm - Söderköping

(Cykelsträcka 50 km)

Cykelsemestern utmed Göta kanal börjar i den pittoreska staden Söderköping. Cykelturen går utmed Göta kanal på bilfria vägar. Turen tar er vidare mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm väntar en god lunch på Kapten Billes. Sedan vänder man färden åter mot Söderköping där logi väntar på Korskullens Camping och närliggande restaurang. Om ni önskar högre boendekomfort på er cykelsemester lägger ni till det vid bokningen. Vi samarbetar med det anrika hotellet Söderköpings Brunn.

Dag 2     Söderköping - Mem - Söderköping  

(Cykelsträcka 12 km)


Efter frukosten går cykelturen vidare till det pittoreska Mem som ligger alldeles i slutet av Göta kanal vid Östersjön. Vänd åter mot Söderköping när andan faller på.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
1900 SEK 1100 SEK 600 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Hotell i Söderköping, Extra natt dubbelrum 1500 SEK
Hotell i Söderköping, Extra natt i enkelrum 1095 SEK
Korskullens stugby, Extra natt inkl. frukost och sängkläder / pers. 1000 SEK
Enkelrumstillägg 400 SEK
Hotell i Söderköping, Tillval Högre boende komfort / pers. 500 SEK
Avdrag egen cykel -200 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Detta svenska byggnadsverk, som tog 22 år att färdigställa, invigdes den 26 september 1832. Den östra delen mellan Motala vid Vättern och Mem vid Östersjön har 37 slussar och är 92,2km lång och går genom Sjöarna Boren, Roxen och Asplången.

Det är rofullt att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla drag vägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar och på vissa ställen runt de sjöar som finns.