Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

2-dagar Cykel i Söderköping längs Göta kanal

ID ÖGK5 | Göta kanal, Söderköping - Motala

2dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelpaket i pittoreska Söderköping och utmed Göta kanal. Söderköping är Göta kanals mysigaste lilla småstad. Med Söderköping som utgångspunkt går cykelpaketet utmed Göta kanal. I kvällningen strosar ni omkring i den gamla stadsdelen och njuter av atmosfären. Ni kanske ser Madicken som far runt i Söderköping?

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Övernattning i stuga på Korskullens Camping inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i servicehus)
1 st Frukostbuffé
1 st Lunch
1 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Cykel från 8 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1   Söderköping - Norsholm - Söderköping

(Cykelsträcka 50 km)

Cykelpaketet utmed Göta kanal börjar i den pittoreska staden Söderköping. Cykelturen går utmed Göta kanal på bilfria vägar. Cykelsemestern tar er vidare mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm väntar en god lunch på Kapten Billes. Sedan vänder man färden åter mot Söderköping där middag och logi väntar på Korskullens Camping. Om ni önskar högre boendekomfort på er cykelsemester lägger ni till det vid bokningen. Vi samarbetar med det mycket fina hotellet Söderköpings Brunn.

Dag 2     Söderköping - Mem - Söderköping  

(Cykelsträcka 12 km)


Nu är det dags för frukost och sedan en cykeltur till Mem. Här mynnar Göta kanal ut i Östersjön och är slutmålet på kanalen. Vänd åter mot Söderköping när andan faller på.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
1700 SEK 1100 SEK 600 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Söderköping Brunn, Extra natt del i dubbelrum 950 SEK
Söderköping Brunn, Extra natt i enkelrum 1500 SEK
Korskullens stugby, Extra natt inkl. frukost och sängkläder / pers. 500 SEK
Korskullens stugby, Enkelrumstillägg 400 SEK
Hotell Söderköpingsbrunn, Tillval Högre boende komfort / pers. 800 SEK
Avdrag egen cykel -200 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Detta svenska byggnadsverk, som tog 22 år att färdigställa, invigdes den 26 september 1832. Den östra delen mellan Motala vid Vättern och Mem vid Östersjön har 37 slussar och är 92,2km lång och går genom Sjöarna Boren, Roxen och Asplången.

Det är rofullt att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla drag vägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar och på vissa ställen runt de sjöar som finns.