Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

3-dagar Cykel-weekend på Österlen

ID ÖL5 | Österlen

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykel-weekend på Österlen! Österlen är känt för sina kulinariska färdigheter. Passa på och avnjut den delikata maten av hög kvalité på restauranger längs Österlen. Upplev även det vackra landskapet på er cykelsemester som tar er genom äppelodlingar, konstateljéer, böljande natur och underbara stränder.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter , Svea Hotell o Hotell Blåsingsborg
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 3-rätters
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st 7-växlad cykel (från 8 år)

Cykelservice vid hyrd cykel

Paketbeskrivning

Cykel-weekend på Österlen


Dag 1: Simrishamn

Alldeles intill havet ligger den pittoreska staden Simrishamn mitt i Österlen. Ni bor på Svea Hotel som ligger utmed havet på Strandvägen. När ni har installerat er på hotellet är det kanske dags att se sig om i den anrika staden Simrishamn. På kvällen erbjuds en god middag på hotellet med havet som er granne.

 

Dag 2: Simrishamn - Kivik

Cykelsträcka 18 km
Cykel semestern tar er sedan till Kivik. Ni kommer att cykla på cykelväg utmed havet och djupa dalar ända fram till Blåsingsborg. Den sista kilometern innan ni kommer fram till det charmfulla Hotell Blåsingsborg går det uppför, där kan ni gärna gå och leda cykeln. Passa på att njut av de fina trädgårdarna som Österlen är känt för. Efter uppförsbacken är ni framme, här kommer ni att bo och njuta av en underbar 3-rätters gourmemiddag.

Blåsingsborgs hotell har fått pris för att vara ett av Sveriges Bästa Bord 2011!
Stiftelsen Sveriges Bästa Bord grundades 1991 för att stödja svensk gastronomi genom att årligen ge ut en guide över Sveriges bästa restauranger.

 

Dag 3: Kivik - Simrishamn

Cykelsträcka 18 km
Efter en underbar dag i Kivik med omnejd är det dags att återvända till Simrishamn. Österlens Cykelpaket avslutas i Simrishamn. Lägg kartan åt sidan och följ cykelskyltarna fram.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
4500 SEK 3500 SEK 2500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 1000 SEK
Hotel Svea Extra natt. Del i dubbelrum 850 SEK
Hotel Svea Extra natt Enkelrum 1190 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Avdrag cykel -500 SEK

Har ni långt att åka så kan det vara skönt med att komma dagen innan man börjar att cykla. Vi hjälper gärna er med att boka in er extra natt.

Österlen erbjuder det mesta av det bästa. Ljuset över havet, omväxlande natur, pittoreska fiskelägen, lugn och ro eller myllrande folkliv. Det är inte många steg från kantiga bergsformer till en mjuk och generöst bred sandstrand eller till ängar med strama enar och ulliga backsippor. Hällristningar, vitputsade kyrkor med trappstensgavlar från den danska tiden, industrilämningar från 1600-talet och medeltida borgar. Österlen har en brokig och fascinerande historia som är väl värt ett besök.