Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

3-dagar Cykelsemester på Åland

ID ÅD1 | Åland - Finland

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Ålands cykelpaket med Guld kant! En cykelweekend för er som vill bo på ett 4-stjärnigt hotell med all bekvämlighet. Ni gör dagsutflykter från Mariehamn och ni äter god mat på kvällen.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter på 4-stjärnigt
2 st Frukostbuffè
2 st Middagar 2-rätters
1 st Lunchpaket
1 st Cykel 7-vxl. (Från 12 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Mariehamn
Nu har ni kommit till ön Åland där solen skiner mest i hela Skandinavien. Ni bor på ert hotell Arkipelag här i Mariehamn. På Hotell Arkipelag bor du granne med havet och mitt i Mariehamn. Mariehamn upptäcker du enkelt till fots. Besök gärna Ålands Museum och även Konstmuseumet. Gå en promenad upp till Badhusberget i västra hamnen så får ni en fantastisk utsikt över staden  och havet. Vet ni att Mariehamn kallas för Lindarnas stad? På Hotell Arkipelag bjuds det på en 2-rätters middag och en skön säng väntar innan er cykelsemester börjar här på Åland.

Dag 2  Mariehamn Dagsutflykt ca. 20-30 km
Efter en härlig frukost på det 4-stjärniga hotellet Arkipelag i Mariehamn kommer ni nu att bege er ut på er cykelsemester. I dag kommer cykelpaket att ta er ut från Mariehamn och cykelturen går ut i skärgården som består av 6.700 öar.  Ni har en heldag på er så ta det lugnt på er cykeltur. Ni skall gå till Cykeluthyraren Ro-No i Mariehamn för att hämta ut er cykel. 

Härifrån går cykelturen ut från Mariehamn och ut mot natursköna Järsö. Under er cykeltur kommer ni att få cykla på fina broar och se vacker skärgårdsnatur. Passa på att stanna till vid Nåtö badstrand och ta ett dopp. Längst ut på Järsövägen kan ni ta en fikapaus vid Café Stickstugan. Om ni vill så kan ni gå en naturstig som sträcker sig ut i ytterskärgården. Stigen på Järsö är ca. 2km. När ni har lust så vänder ni tillbaka till Mariehamn och ert hotell Arkipelag.

Dag 3  Mariehamn Dagsutflykt ca. 20 km
Efter en skön natt och god frukost på Hotell Arkipelag så är det dags att fortsätta turen på er cykelsemester. I dag kan ni cykla ut till Önningebymuseet. Här får ni uppleva Önningebykolonins konst, Ålands egen motsvarighet till den danska Skagenkolonin. Ni kan stanna till för en fika i caféet innan ni fortsätter ut mot Lemströms kanal som är ett mycket omtyckt utflyktsmål. Ta dagen som den kommer och bara njut av er vistelse här på ön Åland. Passa på att besöka Mariehamn kvällstid och njut av den härliga staden med allt vad Mariehamn har att erbjuda.


Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2019
1 maj – 30 sep
3500 SEK 3300 SEK 1500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd 200 SEK

Åland är öriket som består av 6.700 öar - tillhör Finland, men är självstyrt och svenskspråkigt. Det är ett av de solsäkraste områdena i Norden och fyllt av väntande upplevelser. På ön är det fantastiskt att cykla ut i skärgården.

Aktuella turlistor från rederier och flygbolag 

 

Färjor från Sverige  
   
Eckerölinjen 180px  
Grisslehamn - Eckerö, Åland  
 
Tallinksilja 180px Viking Line 180px

Stockholm - Mariehamn - Helsingfors
Stockholm - Mariehamn/Långnäs - Åbo
Kapellskär - Mariehamn/Långnäs - Åbo

Kapellskär - Mariehamn
Stockholm - Mariehamn
Stockholm - Åland - Åbo
Stockholm - Mariehamn- Helsingfors

Flyg från Sverige  

Air Åland 180px
 
Arlanda - Mariehamn  

 

 

Färjor från Finland  
Tallinksilja 180px Viking Line 180px
Åbo - Mariehamn/Långnäs - Stockholm
Helsingfors - Mariehamn - Stockholm
Åbo- Mariehamn- Stockholm
Helsingfors- Mariehamn- Stockholm

 

   
Flyg från Finland

Air Åland 180px
Turku Air 180px
Helsingfors - Mariehamn Åbo - Mariehamn

 

 

Lokala färjor och bussar på Åland hittar du på Ålandstrafikens hemsida