Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

3-dagar Cykling runt Siljan med båtkryssning

ID DS3 | Dalarna Siljan

3dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljan på cykel och till sjöss! Ett perfekt tredagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalarhästar. Ni äter och bor på mycket bra ställen. Ni besöker Mora, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan. Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand går er kryssning med M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med en spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan. Hon är naturligtvis K-märkt.

Startdagar

lördag

Ingår

2 st Hotellövernattningar
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 2-rätters
1 st Båttur inkl. lunch M/S Gustav Vasa
1 st Cykel (Från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

 

Dag 1 Mora - Rättvik

(Cykelsträcka 50km)
Turen startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. På vägen passerar ni Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Ni cyklar alldeles intill Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 2 Rättvik - Tällberg - Leksand

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukosten så är det dags att cykla vidare mot nya upplevelser. Er andra dag bär det av till Leksand. Innan ni kommer fram så kommer ni att cykla igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård. Här blir ni bjudna på en 2-rätters middag i herrgårdsmiljön.

 

Dag 3 Leksand - Mora

(Passagerarbåt M/S Gustaf Wasa)
Efter frukosten kommer ni att åka på en kryssning till Mora med ett av Sveriges mest intressantaste fartyg, M/S Gustaf Wasa. Fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan 1876. Passa på att besöka Zoorn museumét i Mora.

 

 

 

 

 Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
13 jun – 18 aug
4600 SEK 4000 SEK 2500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Cykelavdrag -300 SEK
Barnsits 200 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Hotell Kung Gösta Extra natt, Del i dubbelrum 750 SEK
Hotell Kung Gösta Extra natt, Enkelrum 850 SEK