Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

3-dagar Cykelsemester utmed Siljan med båtkryssning, Start Mora

ID DS3 | Dalarna Siljan

3dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljan på cykel och till sjöss! Ett perfekt tredagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalarhästar. Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan. Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand går er båtkryssning med M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med en spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan.

Startdagar

lördag

Ingår

2 st Hotellövernattningar
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 2-rätters
1 st Båttur inkl. lunch M/S Gustav Vasa
1 st 1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg (Från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

 

Dag 1 Mora - Rättvik

(Cykelsträcka 50km)
Turen startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. På vägen passerar ni Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Ni cyklar alldeles intill Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 2 Rättvik - Tällberg - Leksand

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukosten är det dags att cykla vidare mot nya upplevelser. Er andra dag bär det av till Leksand. Innan ni kommer fram så kommer ni att cykla igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Är man fika sugen kan man göra flera stopp på vägen för här finns det väldigt mysiga fika ställen. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård. Ni blir bjudna på en 2-rätters middag i herrgårdsmiljön.

 

Dag 3 Leksand - Mora

(Passagerarbåt M/S Gustaf Wasa)
Efter frukosten kommer ni att åka på en båtkryssning till Mora med ett av Sveriges mest intressantaste fartyg, M/S Gustaf Wasa. Fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan 1876.

Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

 

 

 

 

 

 Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
13 jun – 19 aug
4600 SEK 4000 SEK 2500 SEK

Kampanjer

10% rabatt om du bokar innan 2019-01-31.

Tillägg/avdrag Pris
Cykelavdrag -300 SEK
Barnsits 200 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Mora Hotell och Spa Extra natt, Dubbelrum gäller för 2 pers. 2080 SEK
Mora Hotell och Spa Extra natt, Enkelrum 1540 SEK

Här i Siljansbygden är det nära till allt. Det är korta avstånd mellan byarna så att ta sig fram på cykel är väldigt mysigt. Vid Siljan smakar maten lite bättre. Här hittar du restauranger och kaffeér med mat av hög kvalitet. Råvarorna kommer ofta från Siljans bygder. Passa på att handla hem lax från Siljan, ost från Hansjö och entrecote från Nusnäs, för att nämna några av Siljans lokala delikatesser. Här finns även populära besöksmål som Sommarrodel i Rättvik, Leksands Sommarland, Sagolandet Tomteland, Orsa Rovdjurspark m fl.

Siljan har en unik historia och en stark tradition som är bevarad och ständigt närvarande i det dagliga livet. Inom många näringar lever det traditionella hantverket. Runt om i Siljansbygden finns det goda möjligheter att uppleva hur bygdens hantverkare och designers arbetar.