Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

3-dagar Gourmet på Österlen

ID OL3 | Österlen

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Österlen är känt för sina kulinariska färdigheter. Passa på och avnjut den delikata maten av hög kvalité på restauranger längs Österlen. Upplev även det vackra landskapet på er cykelsemester som tar er genom äppelodlingar, konstateljéer, böljande natur och underbara stränder.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter , Blåsingsborgs Hotell
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 3-rätters
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st 7-växlad cykel i (från 8 år)

Cykelservice vid hyrd cykel

Paketbeskrivning

Cykelsemester på Österlen

Dag 1: Simrishamn - Kivik 18 km

Alldeles intill havet ligger den mysiga staden Simrishamn mitt i Österlen. När ni är i Simrishamn kan ni passa på att besöka några attraktioner som tex. Österlens motor och Teknik ( Bilmuseum), Horsahallen, Skånes förnämsta hällristningar och Simris kyrka som är en medeltida kyrka i skånsk stil.

Cykelsemestern tar er sedan till Kivik. Här kommer ni att cykla på cykelväg utmed havet och djupa dalar ända fram till Blåsingsborg. Den sista kilometern innan ni kommer fram till det charmfulla Hotell Blåsingsborg går det uppför, där kan ni gärna gå och leda cykeln. Passa då även på att njut av de fina trädgårdarna som Österlen är känt för. Efter uppförsbacken är ni framme, här kommer ni att bo i två nätter och njuta av två underbara 3-rätters gourmemiddagar.


Blåsingsborgs hotell har fått pris för att vara ett av Sveriges Bästa Bord 2011!
Stiftelsen Sveriges Bästa Bord grundades 1991 för att stödja svensk gastronomi genom att årligen ge ut en guide över Sveriges bästa restauranger.

Dag 2: Kivik

Passa på och bara njut av den goda maten och den vackra naturen. Blåsingsborgs hotell har som tidigare nämnt blivit utnämnd till en av Sveriges bästa bord flera år på raken. Råvarorna till maten tar de från de lokala producenterna.

Besök även Kiviksmusteri, äppletshus, fiskehamnen och Stenshuvuds nationalpark. Glöm inte att ta ett dopp i havet.

Dag 3: Kivik - Simrishamn 18 km

Efter två underbara dagar i Kivik med omnejd är det dags att återvända till Simrishamn. Österlens Cykelpaket avslutas i Simrishamn.  Lägg kartan åt sidan och följ cykelskyltarna fram.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
4990 SEK 3800 SEK 300 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 1000 SEK
Avdrag cykel -500 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Hotel Svea Extra natt. Del i dubbelrum 850 SEK
Hotel Svea Extra natt Enkelrum 1190 SEK

Har ni långt att åka så kan det vara skönt med att komma dagen innan man börjar att cykla. Vi hjälper gärna er med att boka in er extra natt.

Österlen erbjuder det mesta av det bästa. Ljuset över havet, omväxlande natur, pittoreska fiskelägen, lugn och ro eller myllrande folkliv. Det är inte många steg från kantiga bergsformer till en mjuk och generöst bred sandstrand eller till ängar med strama enar och ulliga backsippor. Hällristningar, vitputsade kyrkor med trappstensgavlar från den danska tiden, industrilämningar från 1600-talet och medeltida borgar. Österlen har en brokig och fascinerande historia som är väl värt ett besök.