Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

4-dagar Cykelsemester runt Siljan

ID DS1 | Dalarna Siljan

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljans cykelsemester från cykelsadeln! Cykelturen går i det sommarfagra dalarna när det är som bäst. Ni besöker Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Cykelpaketet tar er sedan till Tällberg med som är känt för sina vackra träbyggnader. Under dagen tar ni er till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Slutligen anländer ni till Mora med sitt klassiska Zorn museum. Ett måste när man är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasalopps museumet.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Hotellövernattningar
3 st Frukostbuffé
2 st 2-rätters - Middagar exkl. dryck
1 st 4-smårätters meny exkl. dryck
1 st Lunchpaket
1 st Spa-inträde, Mora hotell & spa
1 st 1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg (från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Mora - Rättvik 

(Cykelsträcka 50km)
Siljans Cykelpaket startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Cykelpaketet går utmed Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden  med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 2  Rättvik - Tällberg - Leksand 

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er andra dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Här blir ni bjudna på 4-smårätters meny i den vackra herrgårdsmiljön.

 

Dag 3 Leksand - Mora 

(Cykelsträcka 70 km) 
I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan. Blir en del upp och ner.Ni kommer att cykla igenom byn Västanvik och här ligger Leksands träslöjd, en pittoreskt tvåmans hantverks ” fabrik” där vindflöjeln ” Gubben & Gumman” tillverkas. Här finns även Jobs boden & Jobs Handtryck med de klassiska Jobstygerna.
När ni kommer till Siljansnäs med Björkberget så har ni en fantastisk utsikt över Byrviken. Här finns Dalarnas Naturrum som är ett naturmuseum som visar Dalarnas geologi, flora och fauna med över 100  uppstoppade djur.
Rovdjurscenter med utställning av de fyra stora rovdjuren:Varg, Björn, Lo och Järv.
Efter en lång cykelstrapats idag så blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa - anläggning innan ni sätter er tillrätta i deras matsal och blir bjudna på en 2-rätters middag.

I ovanstående pris ingår även fri tillgång till relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi efter spasalongens stängning.

Vill man gå ner till relaxavdelningen under spasalongens öppettider kostar det 125:-/person och då ingår lån av badrock samt tofflor.

Önskar ni boka spabehandling bör detta göras före ankomst, vid köp av spabehandling ingår lån av badrock och tofflor samt entré till relaxavdelningen. 

Dag 4 Mora

Efter frukosten kan det vara skönt att gå runt i Mora och njuta av tillvaron

Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Besök Vasaloppets Hus med filmvisning och utställning över Vasaloppets historia. Promenera gärna i de mysiga gränderna i stadsdelen Lisselby, besök Morakyrka och varför inte ta ett dopp i Siljan.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
5600 SEK 4600 SEK 2600 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 1500 SEK
Cykelavdrag -400 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Dubbelrum Mora Hotell & spa 1700 SEK
Enkelrum Mora Hotell & Spa 1650 SEK
Bagagekörning max 4 väskor 2840 SEK
El-cykel 1800 SEK

Om ni har åkt lång väg för att komma till Mora så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna med en extra natt i Mora.