Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

4-dagar Cykling längs Göta kanal i Baltzar von Platens fotspår, Söderköping - Motala

ID ÖGK6 | Göta kanal, Söderköping - Motala

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Från Söderköping till Motala tar ni er med cykel. Er första natt bor ni på det berömda hotellet Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa. Detta cykelpaket är lite mer för cykelentusiasten som gillar att cykla lite längre sträckor. Cykelsemestern går utmed Göta kanal, förbi sjöar och genom skogar. Ni kommer att se Göta kanals största turistmagnet "Bergs slussar"! För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på Östgötatrafik

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Hotellnatt på Söderköpings Brunn med tillgång tilll Spa.
1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Hotellnatt på Hotell Östermalm
3 st Frukost
2 st Lunch
2 st Middag (1-rätters exkl. dryck)
1 st Cykel från 8 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Söderköping

Detta cykelpaket startar med en natt  på hotell Söderköpings Brunn med tillgång till deras Spa. Här ska ni passa på att promenera i den sommarmysiga orten Söderköping. Det var här de spelade in Madicken. Åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Middagen serveras på Söderköpings Brunns restaurang.

 

Dag 2   Söderköping - Bergs slussar  - Ljungsbro

(Cykeltur 60 km) 

Efter en god frukost börjar er cykelsemester. Nu tar ni sikte mot  Norsholm, ta god tid på er för det är mycket vacker natur som ni kommer att se. I Norsholm äter ni en god sommarlunch precis intill Göta kanal på Kapten Billes. Cykelturen tar er runt sjön Roxen till Göta kanals mest kända plats som är Bergs slussar.  
Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på Ljungsbro vandrarhem som ligger 3 km. från Bergs slussar.
Middagen äter ni alldeles intill Göta kanal på Kanalkrogen vid Bergs slussar. På kvällen kan ni spela golf på deras äventyrsbana.

 

Dag 3   Ljungsbro - Motala    

(Cykeltur 43 km)

Efter frukosbuffén är det dags att cykla vidare mot Motala som är dagens slutmål. Ni kommer att cykla förbi åtta dubbelslussar. På denna cykeltur kommer ni att cykla genom en riktig svensk sommaridyll. Ni kommer att uppleva svensk historia på er cykelsemester. Lunchen äter ni i Borensbergs Gästgivaregård innan ni fortsätter vidare till Motala. I Borensberg kan ni passa på att se östgötadelens enda handdrivna sluss. I Motala bor ni på Hotell Östermalm. 

 

Dag 4  Motala

I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. Här kan ni t.ex. göra ett besök i Radiomuseet, i Bilmuseét i hamnen och strosa runt i stan. 
Cyklarna lämnar ni naturligtvis i Motala men själva tar ni er hem via Buss.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
4900 SEK 3800 SEK 1700 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Söderköpings Brunn Extra natt del i dubbelrum 950 SEK
Söderköpings Brunn Extra natt Enkelrum. 1500 SEK
Enkelrums tillägg 1200 SEK
Packväska 160 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Avdrag egen cykel -400 SEK

Detta svenska byggnadsverk, som tog 22 år att färdigställa, invigdes den 26 september 1832. Den östra delen mellan Motala vid Vättern och Mem vid Östersjön har 37 slussar och är 92,2km lång och går genom Sjöarna Boren, Roxen och Asplången.

Det är rofullt att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla drag vägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar och på vissa ställen runt de sjöar som finns.

För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik