Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

4-dagar cykling på Norra Öland

ID ÖD1 | Öland

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Byxelkrok på nordligaste Öland är ett av Sveriges solsäkraste ställen! Ni gör dagsturer som ni bestämmer själva. Vi har gjort förslag på några turer men man får lägga upp dem helt fritt. Cykelvägarna är både asfalt och grus. Man cyklar på småvägar. Allt ingår!

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Pensionatnätter inkl.
Sängkläder & handduk
3 st 1-rätters Middagar
3 st Frukostbuffé
1 st 3-växlad Cykel från 8 år
1 st karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1                               Byxelkrok

Om ni inte vill köra bilen över Ölandsbron och upp till Byxelkrok som  ligger längst norrut på Öland så kan ni ta färjan från Oskarshamn till Byxelkrok. Ni checkar in på Solö Wärdhus som ligger mitt i  byn. Nu har ni kommit till en av Sveriges solsäkraste orter. Cyklar finns att hämta hos Byxelkroks cykeluthyrning. Första dagen på ert cykelpaket är det skönt att kolla läget och ta det lugnt i den marina miljön. Middagen serveras på Hamnpuben som ligger alldeles intill havet.

 

Dag 2       Byxelkrok - Långe Erik - Böda kustens Naturreservat - Byxelkrok

(Cykelsträcka 20-30 km.)
Efter frukosten cyklar ni till det säregna klapperstensfältet Neptuni Åkrar och vidare ut till Ölands norra udde och här finner ni fyren Långe Erik. Fyren som är 32 meter hög  stod färdig år 1845. Cykelturen går vidare mot Trollskogen som ligger i Bödakustens naturreservat. Här finns en vandringsled som går på Ölands nordöstra udde. Här får ni inte missa vraket som ligger i Trollskogen. Middag serveras på Hamnpuben

 


Dag 3

Alt. 1: Byxelkrok - Böda Bukten - Byxelkrok

(Cykelsträcka 20-30 km.)
Efter frukost så går er cykelsemester till Sveriges längsta sandstrand som är 5 km lång. För att komma dit kan ni ta en väg som går rakt igenom norra delen av ön. Efter bad och sol är det middag även denna kväll i Byxelkrok. 

Alt.2:Byxelkrok - Skäftekärr - Byxelkrok

(Cykelsträcka 30 km.)
Om ni inte vill bada och sola i dag så kan ni ta en cykeltur till Skäftekärr som ligger ca. 15 km. söder om Byxelkrok. 
I det återuppbyggda järnålderslandskapet kan ni se hur forna ölänningar levde. Här finns ett uppbyggt långhus så som det kan ha sett ut för drygt 1 500 år sedan, med åkrar, ängsområden, fägator och offermosse. Naturen i Ekoparken Böda bjuder på kalkrika ängstallskogar med en mångfald av orkidéer, karga sandhedar med stormvridna tallar och bördiga lövlundar med gamla jätteekar. Middagen äter ni i Byxelkrok.

 

Dag 4    Byxelkrok – Blå Jungfrun

Från Byxelkrok går en fiskebåt som tar er till den mytomspunna ön Blå jungfrun mitt ute i Kalmarsund. För att man skall kunna gå iland på ön får det inte vara för kraftig sjögång och därför ställs turen in vissa dagar. Det kan vara värt att redan vid ankomsten till Byxelkrok kolla upp om någon annan dag är lämpligare.
Det här är sista dagen på ert Ölandspaket

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
4500 SEK 4400 SEK 1900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt del i dubbelrum 550 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Enkelrumstillägg 1650 SEK
Avdrag egen cykel -400 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

<p><span>Välkomna att cykla på Sveriges minsta Landskap. Ön är 137 km. Lång och 16 km Bred. Antal invånare på Ön är ca. 25 000 personer. Landskapsfågeln är Näktergalen och Landskapsblomman är Ölandssolvända. Ni kommer att färdas genom byar, hagar, lundar och skogar, överfärgsprakande blomsterängar. På Öland kan ni njuta av Sollidens vackra parkermed fantastiskakreationer bland växterna i trädgården.  Ni kommer att cykla igenom Alvaret som är vackert och ödsligt. Ni komer att färdas mycket på cykelvägar som går utmed havet.</span></p>