Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

4-dagars cykel & båtkryssning utmed Siljan, start Leksand

ID DS9 | Dalarna Siljan

4dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljan på cykel och till sjöss! Ett perfekt tre-dagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalarhästar. Vasaloppsmuseumet som är ett måste när man är i Mora. Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan. Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand avgår er båtkryssning med M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med en spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan.

Startdagar

måndag

Ingår

3 st Hotellövernattningar
3 st Frukostbuffé
2 st Middagar 2-rätters
1 st Middag 4-smårätters meny
1 st Spa-inträde, Mora hotell & spa
1 st Båttur inkl. lunch M/S Gustav Vasa
1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg & cykelhjälm
(Från 8 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Leksand - Mora

(Passagerarbåt M/S Gustaf Wasa)
Följ med på en kryssning från Leksand, Rättvik och till Mora med ett av Sveriges vackraste fartyg. Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan. M/S Gustaf Wasa avgår kl. 09.00 från Leksand.  Att åka på en båtkryssning inkl. lunch till Mora med ett av Sveriges mest intressantaste fartyg, M/S Gustaf Wasa är en upplevelse i sig. Fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan 1876. Medans fartyget tuffar på intar ni er lunch ombord på kulturarvet. Från sjösidan får ni se dem pittoreska hantverksbyarna. När ni kommer fram till Rättvik, lägger fartyget intill den fantastiska "Långbryggan" som är hela 625 meter. Efter Rättvik så tuffar färden vidare mot Mora. 

Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.

Ni checkar in på Mora hotell & Spa och på kvällen blir ni serverade en 2-rättersmiddag.

I priset ingår även fri tillgång till relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi efter spasalongens stängning.

Vill man gå ner till relaxavdelningen under spasalongens öppettider kostar det 125:-/person och då ingår lån av badrock samt tofflor.

Önskar ni boka spabehandling bör detta göras före ankomst, vid köp av spabehandling ingår lån av badrock och tofflor samt entré till relaxavdelningen.

 

 

Dag 2 Mora - Rättvik

(Cykelsträcka 50km)
På vägen passerar ni Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Ni cyklar alldeles intill Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 3 Rättvik - Tällberg - Leksand

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukosten är det dags att cykla vidare mot nya upplevelser. Er andra dag bär det av till Leksand. Innan ni kommer fram så kommer ni att cykla igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Är man fika sugen kan man göra flera stopp på vägen för här finns det väldigt mysiga fika ställen. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård.

Korstäppans Herrgård ligger vackert belägen i hjärtat av dalarna i naturskön omgivning med utsikt över Siljans vatten. Njut av konst, kultur och gastronomi i toppklass, i en historisk och rogivande miljö. Herrgården byggdes i början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. 

Ni blir bjudna på  4-smårätters meny i herrgårdsmiljön.

 

Dag 4 Leksand

Korstäppansherrgård bjuder på en härlig frukostbuffé i deras anrika miljö. Ta gärna en promenad ner till sjön Siljan som ligger nära Korstäppansherrgård.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
12 jun – 18 aug
5900 SEK 5900 SEK 2900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Dubbelrum inkl. frukost och sängkläder 1600 SEK
Enkelrum inkl. frukost och sängkläder 1350 SEK
Enkelrumstillägg 1500 SEK
Avdrag egen cykel -400 SEK
Elcykel 1100 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Bagagetransport Max 4 väskor 2840 SEK
El-cykel 1800 SEK

Här i Siljansbygden är det nära till allt. Det är korta avstånd mellan byarna så att ta sig fram på cykel är väldigt mysigt. Vid Siljan smakar maten lite bättre. Här hittar du restauranger och kaffeér med mat av hög kvalitet. Råvarorna kommer ofta från Siljans bygder. Passa på att handla hem lax från Siljan, ost från Hansjö och entrecote från Nusnäs, för att nämna några av Siljans lokala delikatesser. Här finns även populära besöksmål som Sommarrodel i Rättvik, Leksands Sommarland, Sagolandet Tomteland, Orsa Rovdjurspark m fl.

Siljan har en unik historia och en stark tradition som är bevarad och ständigt närvarande i det dagliga livet. Inom många näringar lever det traditionella hantverket. Runt om i Siljansbygden finns det goda möjligheter att uppleva hur bygdens hantverkare och designers arbetar.