Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

5-dagar Cykelpaket runt Siljan

ID DS1 | Dalarna Siljan

5dagar
Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljans cykelsemester från cykelsadeln! Cykelturen går i det sommarfagra dalarna när det är som bäst. Ni besöker Rättvik med sin berömda träpir som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Cykelpaketet tar er sedan till Tällberg med som är känt för sina vackra träbyggnader. Under dagen tar ni er till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Slutligen anländer ni till Mora med sitt klassiska Zorn museum.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

4 st Hotellövernattningar
4 st Frukostbuffé
4 st Middagar 1-rätters
4 st Lunch paket
1 st 7-växlad cykel (Från 8 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Mora - Rättvik 

(Cykelsträcka 50km)
Siljans Cykelpaket startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Cykelpaketet går utmed Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 2  Rättvik - Tällberg - Leksand 

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er andra dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Här blir ni bjudna på en middag i den vackra herrgårdsmiljön.

 

Dag 3 Leksand - Gesundaberget 

(Cykelsträcka 40 km) 
I dag är målet att cykla till Gesundaberget. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan. Blir en del upp och ner.Ni kommer att cykla igenom byn Västanvik och här ligger Leksands träslöjd, en pittoreskt tvåmans hantverks ” fabrik” där vindflöjeln ” Gubben & Gumman” tillverkas. Här finns även Jobs boden & Jobs Handtryck med de klassiska Jobstygerna.
När ni kommer till Siljansnäs med Björkberget så har ni en fantastisk utsikt över Byrviken. Här finns Dalarnas Naturrum som är ett naturmuseum som visar Dalarnas geologi, flora och fauna med över 100  uppstoppade djur.
Rovdjurscenter med utställning av de fyra stora rovdjuren:Varg, Björn, Lo och Järv.
Nu går cykelturen vidare mot Gesundabergetsom är ett känt skidområde på vintern och på sommaren kan man besöka Tomteland med tomten och hans nissar.
Bergets topp 514 möh nås med linbana och härifrån har ni en storslagen utsikt över Siljansbygden.
Här bjuds det på mat och övernattning.


Dag 4 Gesundaberget - Mora 

(Cykelsträcka 30 km) 
Idag fortsätter er cykelsemester till Mora. Cykelturen går i dag på småvägar. När ni kommer fram till Mora så checkar ni in på Hotell Kung Gösta. Ni hela dagen på er att titta runt i Mora och kanske besöka något museum tex. Zorn eller Vasa. Middag serveras på kvällen. Är ni lite möra i kroppen så kan ni passa på att njuta av hotellets Spa-avdelning.

 

Dag 5 Mora

Efter frukosten kan det vara skönt att gå runt i Mora och njuta av tillvaron. 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
20 jun – 30 sep
7400 SEK 6400 SEK 3100 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Hotell Kung Gösta, avdrag sista natten / person -600 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Cykelavdrag -500 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Hotell Kung Gösta Extra natt. Del i dubbelrum 750 SEK
Hotell Kung Gösta Extra natt, Enkelrum 850 SEK

Om ni har åkt lång väg för att komma till Mora så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna med en extra natt i Mora.