Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

5-dagar Cykelsemester på Gotland, Fårö och Visby

ID GD12 | Gotland

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett cykelpaket för er som vill upptäcka Visby och Fårö på ett bekvämt sätt. I Visby bor ni på hotell precis intill ringmuren. Ni färdas med buss till Fårö. Ni bor på det vackra Fårö med fantastiska Raukar och sandstränder. Ingemar Bergmans Fårö bjuder in till semester och en annorlunda cykelsemester.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter på Solhem hotell
2 st Bed & Breakfast inkl. sängkläder, toalett & dusch i korridor
Sängkläder och handdukar
4 st Frukostbuffé
2 st Middagar på Fårö
1 st 3-vxl. cykel inkl. packväskor (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Bussbiljett

Paketbeskrivning

Dag 1 Visby

Visby cykelpaket börjar innanför ringmuren! Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Hotellet ligger alldeles intill ringmuren och ni ser färjelägret från hotellet, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Ät på någon av restaurangerna som ligger innanför medeltidsmuren i Visby.

 

Dag 2  Visby - Fårö


(Buss , cykling)

För att komma till Fårö, går det bussar regelbundet. Färden tar cirka 1 timma. 
Gotlands cykelpaket går mot Sudersviken där ni kommer att bli i två dagar på Fårögården. Middag och boende på Fårögården.

 

Dag 3 Fårö 

(Cykling)


Njut av er Gotlands-cykelsemester!
Dags att bege sig ut på Fårö och utforska ön. Några tips på Raukområde är följande "Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars". Vill ni ta ett dopp i havet har ni ett fint bad som heter Ekeviken. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst ut på Fårö. Till kvällen äter ni en god middag.

 

Dag 4 Fårö - Visby - Lummelunda - Visby

(Buss, cykling 40 km)

Idag är det dags att lämna Fårö och ta er vidare till Visby med buss. 
Vi rekommenderar en cykeltur till Lummelunda grottorna ca. 1,5 timmes cykelfärd utmed havet. Gå gärna en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. När ni känner lusten efter Visby, cyklar ni samma väg tillbaks. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Ha en bra kväll i Visby.


Dag 5 Visby

I dag är det sista dagen på  ert cykelpaket. Efter frukostbuffén passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
5800 SEK 5300 SEK 2300 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt del i Dubbelrum, Solhem Hotel 850 SEK
Extra natt Enkelrum Solhem Hotell 1400 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Egen cykel avdrag -300 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Upptäck Fårö
Fårö är en ö nordost om Gotland. Från Visby är det 56 km till Fårösund, där Fåröfärjan går varje halvtimme, en resa på 8 minuter till Broa på Fårö. Fårö är Sveriges åttonde största ö. Med underbara sandstränder, säregen natur och de ståtliga raukfälten är Fårö ett av Gotlands mest besökta besöksmål.

Om ni önskar en extra natt i Visby, bokar vi gärna detta åt Er.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00