Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

5-dagar Cykling Bornholm Norra

ID BH3 | Bornholm - Danmark

5dagar
Cykel

Sammanfattning

Åk på en cykelsemester i paradiset Bornholm. Upplev ett naturligt vackert landskap och härliga sandstränder med allra mest soltimmar i Danmark. Bornholm erbjuder idylliska byar med allt från goda fiskerökeri och till mysiga caféer som serverar rykande färska wienerbröd. Med korta cykelavstånd mellan destinationerna och en lättcyklat terräng, så passar den här cykelsemestern även barnfamiljer.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Pensionat övernattningar
sängkläder & handuk ingår
1 st Hotellnatt
1 st Middag 2-rätters
4 st Frukostbuffé
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel inkl packväskor (från 8 år)

Paketbeskrivning

Cykelsemester på Bornholm

Dag 1: Rönne - Hasle - Vang - Finnedalen - Alinge - Sandkås 25 km

Efter er ankomst till ön Bornholm börjar er cykelsemester från Rönne. Första dagens slutmål är Sandkås som ligger i anslutning med Allinge.

Under er cykeltur kan ni göra många stopp på vägen, innan Hasle kan ni ta en titt på Safirsön som är en vattenfylld lergrav som är väldigt vackert för ögat med sin sköna atmosfär. Vägen till Hasle går igenom en skog som ligger alldeles intill havet.  När ni kommit fram i Hasle så kan ni titta på Hasle kyrka som är från 1450-talet. Blir ni hungriga så kan ni äta lunch på Hasle Rökeri som är ca. 100 år gammalt och som serverar god mat.

Sedan fortsätter er cykelsemester mot Vang. När ni har passerat Hasle så kommer ni till det idylliska fiskeläget som ligger i Helligpeder och ni kan stanna vid Jons kapell där den fristående klippan står som en majestät. Sedan fortsätter ni till Hammershus. Där ligger norra Europas största borgruin från 1200-talet. Det ligger som ett örnnäste på toppen av den 74 m höga klippan.

Efter er första dag på dett cykelpaket så väntar er en skön säng på Pensionat Klintely i Sandkås.

Dag 2: Sandkås - Helligdommen - Gudhjem   18 km

När ni har intagit frukostbuffén på pensionatet så är det dags att bege sig ut på er cykelsemester igen. När man har rundat norra udden på Bornholm och längs ostkusten har ni den vackraste kuststräckan på ön med en fantastisk utsikt. Den här sträckan kallas Bornholms Riviera. Överallt på denna sträcka ligger det små verkstäder som tillverkar sina egna hantverksalster och här finner ni många konstnärer som avbildar den fantastiska naturen.

Innan ni kommer fram till Gudhjem kommer det några tunga backar och där kan ni besöka Bornholms Konstmuseum som ligger intill Helligdomsklipporna. Där kan ni även besöka en grotta som sträcker sig ca. 55 meter in i berget och som heter Sorte Gryde. I Gudhjem kan man smaka på mycket god nyrökt fisk i Gudhjemsfiskrökeri. Man kan besöka Oluf Höst museèt också innan man lämnar Gudhjem. I Gudhjem bor ni på Pension Koch.

Dag 3: Gudhjem

Efter frukosten på Pension Koch kan ni ge er ut och betrakta Gudhjem med dess omnejd. Besök traktens glasblåsare och dess konstnärer.

Vi rekommenderar att ni tar färjan till Christiansö och upptäcker den speciella naturen som är helt fantastisk. Önskar ni beställa biljett till Christiansö gå in på Christianoefarten. Natten tillbringar ni på Pension Koch.

Dag 4: Gudhjem - Almindingen - Rönne  19 km

Efter frukostbuffén på Pension Koch ska ni njuta av er sista cykeldag på er cykelsemester här på ön. Ni kommer att färdas igenom Almdingen som är en av Danmarks största skogar. Ert cykelpaket går förbi många sevärdheter som tex. Ekkodalen som är en klassiker. Ni kan även se om ni hittar Lilleborg och Gamleborg mitt inne i skogen så kan ni kanske känna hur vikingatidens kungar levde.Om ni inte lider av höjdskräck så ska ni gå upp i tornet på Rytterknägten som är 162 m, här har ni fin utsikt över ön.

Er sista natt på Bornholm blir på Hotel Griffen.  Ni kommer att serveras en 2-rättersmiddag på Griffen.  Passa på att njut på deras nya Spa innan ni åker hem. 

 Dag 5: Rönne

Frukostbuffé och skön sömn efter ert cykelpaket på Bornholm. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2017
1 maj – 31 aug
6400 SEK 5900 SEK 3000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Hotell Griffen Extra natt del i dubbelrum 750 SEK
Hotell Griffen Extra natt i enkelrum 1200 SEK
Enkelrumstillägg 2000 SEK
Cykelkärra för barn 600 SEK
Pack kärra 600 SEK
Bagage transport / pers. 700 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

Bornholm

Bornholm - En helt annan värld.
Man brukar säga att Bornholm är Östersjöns Pärla eller ett Norden i miniatyr. Här finns det små pittoreska byar som är levande och fiskeläger med pittoreska korsvirkeshus. Det milda klimatet gör så att det är ovanligt artrik flora. Här finns tex. mullbärs- och fikonträd.

Önskar ni boka en extra natt innan cykelpaketet startar så hjälper vi gärna er med detta.