Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar Ålands Skärgård cykelpaket

ID ÅD2 | Åland - Finland

6dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Upplev det pittoreska Åland på er cykelsemester. Detta cykelpaket är på sex dagar och går på ön Åland. I Mariehamn kommer ni att bo på ett av Ålands finaste hotell som heter Hotell Arkipelag. Under er cykeltur kommer ni att få åka olika sorters färjor till öarna. Er sista natt på er cykelsemester avslutas på hotell Arkipelag. På er cykelsemester i Åland är det helpension i ert cykelpaket.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Hotell Arkipelag Mariehamn
3 st Pensionatnätter, Enighetens Gästhem, Glada Laxen och Pensionat Stalldalen
5 st Frukostbuffé
Sängkläder och handduk ingår
2 st Middagar 2-rätters
3 st Middagar 1-rätters
3 st Lunchpaket
1 st Cykel 7-vxl. inkl. cykelväska (från 12 år)
1 st Färdbeskrivning
1 st Karta

Paketbeskrivning

Dag 1  Mariehamn

Nu har ni äntligen kommit till ön Åland efter er vistelse på någon av färjorna. Ni checkar in på ert hotell Arkipelag här i Mariehamn. På Hotell Arkipelag bor ni granne med havet och ändå väldigt centralt i Mariehamn. Sjöfartsstaden Mariehamn upptäcker du enkelt till fots. Besök gärna Ålands Museum och även Konstmuseumet. Gå en promenad upp till Badhusberget i västra hamnen så får ni en fantastisk utsikt över staden  och havet. Vet ni att Mariehamn kallas för Lindarnas stad? På Hotell Arkipelag bjuds det på en 2-rätters middag och en skön säng väntar innan er cykelsemester börjar här på Åland.

 

Dag 2  Mariehamn - Lemland - färja till Föglö - Degerby 

(Cykelsträcka 27 km)
Efter en god frukost på det 4-stjärniga hotellet Arkipelag kommer nu ert cykelpaket att börja. Ni får inte glömma att hämta ut ert lunchpaket. I dag kommer Ålands cykelpaket att ta er ut från Mariehamn och ni kommer att cykla ut i skärgården som består av 6.700 öar. Cykelturen går till Lemland och sedan kommer ni att åka färja från Lemland - Föglö.

Båtturen tar ca. 30 minuter. Lemland är Ålands sydligaste kommun och är helt omringat av havet. Den lemländska naturen har allt man kan önska sig. Här har ni släta badklippor och berg med härlig utsikt och blommande ängar fulla med sällsynta växter, samt ett rikt djurliv. I nordväst har vi den vackra Lemströms kanal från år 1882. I öster farleden Lumparsund, norrut den stora havsviken Lumparn och söderut flyter Ålands hav. I Lemland finns en av Ålands äldsta kyrkor. 

Passa på att ta ett dopp i havet från en solvärmd klippa.  I Degerby finns många gamla skeppargårdar och annan bebyggelse av trä. Denna träbebyggelse saknar motstycke på någon annan plats på Åland. Före grundandet av Mariehamn år 1861 var Degerby centralort för Ålands skärgård.

Ännu på 1920-talet hade Degerby fler invånare än Mariehamn. Nu har ni kommit fram till Enighetens gästhem. Här kommer ni att få en god middag och en skön sömn med havet som granne. Hoppas att ni har haft en fin dag på ert cykelpaket.Dag 3  Degerby - Embarsund (vajerfärja) - Överö ( Skärgårdsfärja, tvärgående linjen) - Snäckö, Kumlinge.

(Cykelsträcka 22 km)
Efter en skön natt och god frukost är det dags att fortsätta cykelturen på er cykelsemester. I dag fortsätter Ålands cykelpaket till dagens slutmål Kumlinge där ni skall bo och äta på Glada Laxen. 

Vid Embarsund kommer ni att färdas med en vajerfärja ca. 300 meter till Överö färjefäste. Skärgårdsfärjan kommer att ta er till Snäckö som tar ca. 1 timma. När ni har cyklat ut till Kumlinge så är ni mitt emellan Finland och Åland, här kommer ni att upptäcka att solen skiner mest timmar i hela Skandinavien - ännu fler än på fastlandet Åland! Och regnar det på fastlandet i Sverige eller Finland så skiner solen här. Ni blir hämtade med båt från Kumlinge färjefäste och anländer till Bärö där Glada Laxen ligger. Här finns ett utsiktstorn som är 40 meter över havet och en 5 km. lång vandringsled över ön. Ni får njuta av fantastiska klippor att bada ifrån och underbara utsiktsplatser över Delet, fjärden utanför. 

 

Dag 4  Kumlinge ( Skärgårdsfärja, norra linjen ) - Hummelvik, Vårdö - Godby  

(Cykelsträcka 27 km)
Vi hoppas att ni har haft en skön natt. Nu fortsätter cykelsemestern till Pensionat Stalldalen som ligger i Godby. Henrik på Glada Laxen kör er till färjan med sin båt till Kumlinge färjeläger. Färjan kommer att ta er till Vårdö och sen cyklar ni i den Åländska skärgården med hav från båda sidor om er. Efter en härlig dag på cykelsadeln i den Åländska skärgården så är det bara att njuta av god mat och en skön säng på Pensionat Stalldalen. På Stalldalen kan ni även provsmaka öl från deras eget bryggeri.

på turen. När ni har kommit fram till Mariehamn så är det dags att lämna ifrån sig cyklarna till cykeluthyraren. Väl framme på Hotell Arkipelag kan ni ta ett uppfriskande dopp i poolen efter cykelturen om vädret tillåter.  På kvällen får ni avnjuta en middag på hotellets restaurang. Här tillbringar ni även sista natten på ert cykelpaket.

 

Dag 5 Godby - Mariehamn

( Cykelsträcka 20 km)
Ni kommer att bli bjudna på en rejäl Ålandsfrukost med sjöutsikt. Vid fint väder så tar ni ett kliv på deras härliga uteservering med utsikt över havet. Njut av den sista turen på Ålands cykelpaket. I Mariehamn lämnar ni cyklarna till uthyraren. Väl framme på Hotell Arkipelag kan ni ta ett uppfriskande dopp i poolen efter cykelturen om vädret tillåter.  På kvällen får ni avnjuta en 2-rätters middag på hotellets restaurang.

 

Dag 6 Mariehamn

Vi hoppas att ni har fått en god frukost och en skön sömn efter ert cykeläventyr på Åland.  Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.  Hoppas att ni har fått uppleva en behaglig cykelsemester.

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
9100 SEK 7900 SEK 3300 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt del i dubbelrum 900 SEK
Extra natt Enkelrum 1500 SEK
Enkelrumstillägg 2000 SEK
Cykel avdrag -650 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

Åland är öriket som består av 6.700 öar - tillhör Finland, men är självstyrt och svenskspråkigt. Det är ett av de solsäkraste områdena i Norden och fyllt av väntande upplevelser. På ön är det fantastiskt att cykla ut i skärgården.

Aktuella turlistor från rederier och flygbolag 

 

Färjor från Sverige  
   
Eckerölinjen 180px  
Grisslehamn - Eckerö, Åland  
 
Tallinksilja 180px Viking Line 180px

Stockholm - Mariehamn - Helsingfors
Stockholm - Mariehamn/Långnäs - Åbo
Kapellskär - Mariehamn/Långnäs - Åbo

Kapellskär - Mariehamn
Stockholm - Mariehamn
Stockholm - Åland - Åbo
Stockholm - Mariehamn- Helsingfors

Flyg från Sverige  

Air Åland 180px
 
Arlanda - Mariehamn  

 

 

Önskar ni en extra natt på Åland så hjälper vi er gärna att boka den åt Er.

 

 

Färjor från Finland

 
Tallinksilja 180px Viking Line 180px
Åbo - Mariehamn/Långnäs - Stockholm
Helsingfors - Mariehamn - Stockholm
Åbo- Mariehamn- Stockholm
Helsingfors- Mariehamn- Stockholm

 

   
Flyg från Finland

Air Åland 180px
Turku Air 180px
Helsingfors - Mariehamn Åbo - Mariehamn