Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar Cykel Bornholm Runt

ID BH1 | Bornholm - Danmark

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Cyklisternas-Paradis. Bornholms cykelpaket bjuder på små cykelstigar som går genom lummig grönska till småvägar längs med Östersjöns stränder. Terrängen är skiftande. I norr finns det en rad rejäla backar och klippor. I söder ligger slätten och sammetsmjuka sandstränder. Det är en mycket cykelvänlig ö. Bornholm bjuder på ca. 270 km. tillrättalagda cykelvägar.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

4 st Hotellnätter
1 st Pensionatnatt
3 st. Middagar 2-rätters
5 st Frukostbuffé
Fri entrè till Hotell Griffens Spa anläggning
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel inkl. packväskor (från 8 år)

Paketbeskrivning

Cykelsemester på Bornholm

Dag 1 Rönne - Hasle - Vang - Finnedalen - Alinge - Sandkås (25 km)

Efter er ankomst till ön börjar er cykelsemester på Bornholm från Rönne. I dag är slutmålet Sandkås som ligger i anslutning med Allinge.Under resans tur så kan ni göra många stopp på vägen. Cykelturen till Hasle kommer ni att cykla genom skogen som ligger alldeles intill havet. Innan ni kommer till Hasle så kan ni ta en titt på Safirsön som är en vattenfylld lergrav som är väldigt vackert för ögat med sin sköna atmosfär.  I Hasle finns en kyrka som är från1450-talet. Är ni hungriga så kan ni äta lunch på Hasle Rökeri som är ca. 100 år gammalt.

Nu fortsätter er cykelsemester mot Vang. När ni har passerat Hasle så kommer ni till det idylliska fiskeläget som ligger i Helligpeder och ni kan stanna vid Jons kapell där den fristående klippan står som en majestät. Sedan fortsätter ni till Hammershus. Här ligger norra Europas största borgruin från 1200-talet. Det ligger som ett örnnäste på toppen av den 74 m.höga klippan. Efter er första dag på ert cykelpaket så väntar en skön säng på er i Sandkås. Pensionatet heter Klintely.

Dag 2 Sandkås - Helligdommen - Gudhjem - Ypnasted - Svaneke   (30 km)

När ni har intagit frukostbuffén på Pensionatet så är det dags att bege sig ut på cykelvägarna igen. Nu går cykelpaketet runt den norra udden på Bornholm och längs ostkusten har ni den vackraste kuststräckan på ön med en fantastisk utsikt. Den här sträckan kallas Bornholms Riviera. Överallt på denna sträcka ligger det små verkstäder som tillverkar sina egna hantverks alster och här finner ni många konstnärer som avbildar den fantastiska naturen. Innan ni kommer fram till Gudhjem kommer det några tunga backar och här kan ni besöka Bornholms Konstmuseum som ligger intill Helligdomsklipporna. Här kan ni också besöka en grotta som sträcker sig ca. 55 meter in i berget. Grottan heter Sorte Gryde. Är ni hungriga så smakar det gott med nyrökt fisk i Gudhjemsfiskrökeri. I Gudhjem kan ni besöka Oluf Höst museèt. På vägen till Svaneke kommer ni att passera några härliga sandstränder. Här kan det vara skönt med ett dopp om man vill. I Svaneke bor ni och äter en 2-rätters middag på Simsensgaard. 

Dag 3 Svaneke - Vila

I dag går Bornholms cykelpaket i Svaneke som är idyllen i Öst. I Svaneke tillverkas det mycket choklad i olika former. Besök den konstnärliga ådran i Svaneke. Till kvällen serveras det en 2-rätters middag på Hotel Simsensgaard och ni sover även denna natt på hotellet.

Dag 4 Svaneke -  Årsdale - Nexö - Dueodde (20 km) 

Efter en god frukost på er cykelsemester cyklar ni vidare genom fiskelägernas härliga mijö med gamla rökerier och charmiga fiskebåtar som tuffar i hamnen. Väster om Sveneke ligger de fantastiska Paradisbackarna som är omtalade här på ön. Sedan kan ni titta på den omtalade stenen som heter Rokkestenen, den är en koloss på 35 ton och har några år på nacken, ca. 15000 år gammalt vandringsblock.
När ni kommer fram till Årsdale kan ni äta lunch i den vackra hamnstaden. Här finns det fiskrökerier. Sedan är det dags att cykla vidare till Bornholms näst största stad Nexö som är en av landets största fiskehamnar. 
Efter Nexö kommer ni till Balka som är en av Bornholms finaste sandstränder ca. 1 km lång. Här är det ganska lätt att cykla för turen fortsätter på ett ganska platt landskap. När ni kommer fram till Dueodde så passa på att se Dueodde Fyrtorn som är Nordeuropas största. Ni har en fantastisk utsikt från tornet. I Dueodde ska ni bo och ni äter på någon av de pittoreska restaurangerna som ligger i byn.

Dag 5 Dueodde - Peders Kirke - Sose - Arnager - Rönne  (30 km)

I dag är det er sista tur på ert cykelpaket. Passa på att ta ett dopp i havet. Här finns det kilometer efter kilometer med breda vita sandstränder.  I dag är cykelturen lätt cyklad. När ni kommer fram till Rönne lämna ni in era cyklar hos cykeluthyraren. Er sista natt på Bornholms cykelpaket blir på Hotel Griffen.  Ni kommer att serveras en 2-rättersmiddag på Griffen. Passa på att njut på deras nya Spa innan ni åker hem. 

Dag 6 Rönne

Frukostbuffé och en skön sömn efter er cykelsemester på Bornholm. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
1 maj – 31 aug
8900 SEK 8300 SEK 4000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd 200 SEK
HotellGriffen Extra natt i dubbelrum / pers. 750 SEK
Hotell Griffen i Enkelrum Extra natt på Hotell Griffen 1200 SEK
Bagagetransport / pers. 1000 SEK
Cykelkärra Täckt 600 SEK
Barnkärra upp till 6 år 600 SEK
Enkelrumstillägg För hela Bornhomsturen 2400 SEK
Egen cykel avdrag -420 SEK

För att komma till Bornholm rekommenderar vi att ni går in på nedanstående hemsidor och bokar era båtbiljetter: 
Bornholmstrafiken 
Bornholmsexpress 

Önskar ni våran hjälp med detta går det naturligtvis att ordna.

Om ni har färdats en längre sträcka, rekommenderar vi att ni tar en extra övernattning i Rönne eller i Ystad. Vi hjälper er med detta. När ni bokar cykelpaketet kan ni göra ett tillägg på en extra övernattning i Rönne som ligger på Bornholm.