Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar cykeltur & båtkryssning runt Siljan med Orsa, Start Mora

ID DS5 | Dalarna Siljan

6dagar
Cykel Båt Båt & Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljan på cykel och till sjöss! Ett perfekt femdagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur med ett besök i Nusnäs, där tillverkningen sker av Dalarhästar. Ni äter och bor på utvalda restauranger och hotell. Det blir många cykelstopp på er cykelsemester utmed Siljan. Som tex. Mora, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan. Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand går er kryssning med M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med en spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan. Hon är naturligtvis K-märkt. Sedan cyklar ni runt Orsasjön och bor på ett fantastiskt ställe som heter Fryksås hotell och Gestgiveri.

Startdagar

lördag

Ingår

5 st Hotell övernattningar
5 st Frukostbuffé
2 st Middagar 3-rätters exkl. dryck
2 st Middagar 2-rätters exkl. dryck
1 st 4-smårätters meny exkl. dryck
1 st Båtkryssning inkl. Lunch
1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg
( Gäller från 13 år )
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Mora - Rättvik (50km)
Cykelsemestern startar i Mora där ni hämtar ut era cyklar. Cykelturen går söder ut. På vägen passerar ni Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Cykelturen går utmed Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Ni blir serverade en 2-rätters middag och en skön säng väntar. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin goda mat.

Dag 2 Rättvik - Tällberg - Leksand (25 km)
Efter frukostbuffén så är det dags att cykla vidare mot nya upplevelser. Er andra dag på cykelsemestern bär det av till Leksand. Innan ni kommer fram så kommer ni att cykla igenom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. d. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård. Här blir ni bjudna på 4-smårätters meny i herrgårdsmiljön.

Dag 3 Leksand - Mora - Orsa (Fryksås) 40 km (Båtkryssning M/S Gustaf Wasa)
Efter frukosten går båtkryssningen till Mora med ett av Sveriges mest intressantaste fartyg, M/S Gustaf Wasa. Fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan 1876. Lunche äter ni ombord medans ni glider på sjön Siljan. Cykelsemestern går vidare utmed Orsasjön till Orsa. De sista 10 km. kan vara lite kämpiga men ni kommer till ett ställe som är en Aha-upplevelse. Fryksås Hotell och Gestgiveri är inte bara högt beläget med en hänförande utsikt – det är också en gastronomisk höjdpunkt. Miljön och atmosfären är unik och servicen den bästa. Utanför husknuten väntar en fantastisk natur under årets alla skiftningar. 
Hotellet ligger i en unik fäbodmiljö som är Sveriges största och med anor från 1500-talet. Fäboden har utnyttjats av bönderna i Bonäs by som tog hit sina djur sommartid för skogsbete.
Än idag finns mer än 150 timmerbyggnader bevarade i Fryksås som tillsammans skapar en unik och rofylld miljö. Ni blir serverade en gourme 3-rätters middag på kvällen med bedårande utsikt över Orsasjön

Dag 4 Fryksås (Njut)
Njut av er frukostbuffé  med milsvidd utsikt från er plats. Idag kan ni ta en cykeltur på er cykelsemester till Björnparken som ligger alldeles i närheten av ert hotell. Om ni inte vill detta så passa på att bara njut av deras underbara natur och av deras gourme mat. 
Restaurangen är vida känd för sin utsökta mat. Vi erbjuder er en gourmetupplevelse med viltråvaror som grund och vår vinkällare är välfylld för att på bästa sätt göra upplevelsen fullkomlig.
Njut av något från deras meny iden vackert målade matsalen, samtidigt som ni har en unik och storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

Dag 5 Orsa - Mora 40 km
När ni har intagit frukostbuffén så börjar er sista tur på denna cykelsemester. 
För att komma till Mora så kommer ni att cykla utmed Orsasjön. Ni kommer att följa Siljansleden till Mora. När ni kommer fram till Mora, checkar ni in på Mora Hotell och Spa. 2-rätters-middagen serveras på kvällen. Är ni lite möra i kroppen så kan ni passa på att njuta av hotellets Spa-avdelning.

I ovanstående pris ingår även fri tillgång till relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi efter spasalongens stängning.

Vill man gå ner till relaxavdelningen under spasalongens öppettider kostar det 125:-/person och då ingår lån av badrock samt tofflor.

Önskar Ni boka spabehandling bör detta göras före ankomst, vid köp av spabehandling ingår lån av badrock och tofflor samt entré till relaxavdelningen. 

 

Dag 6 Mora
Efter frukosten kan det vara skönt att gå runt i Mora och njuta av tillvaron.

Vi rekommenderar er att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar.


 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
12 jun – 18 aug
9900 SEK 8900 SEK 5200 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Dubbelrum Mora Hotell & spa, Extra natt 1700 SEK
Enkelrum Mora Hotell & spa, Extra natt 1650 SEK
Enkelrumstillägg 2500 SEK
Avdrag egen cykel -600 SEK
Bagagekörning max 4 väskor 4400 SEK
El-cykel 2200 SEK

Här i Siljansbygden är det nära till allt. Det är korta avstånd mellan byarna så att ta sig fram på cykel är väldigt mysigt. Vid Siljan smakar maten lite bättre. Här hittar du restauranger och kaffeér med mat av hög kvalitet. Råvarorna kommer ofta från Siljans bygder. Passa på att handla hem lax från Siljan, ost från Hansjö och entrecote från Nusnäs, för att nämna några av Siljans lokala delikatesser. Här finns även populära besöksmål som Sommarrodel i Rättvik, Leksands Sommarland, Sagolandet Tomteland, Orsa Rovdjurspark m fl.

Siljan har en unik historia och en stark tradition som är bevarad och ständigt närvarande i det dagliga livet. Inom många näringar lever det traditionella hantverket. Runt om i Siljansbygden finns det goda möjligheter att uppleva hur bygdens hantverkare och designers arbetar. 

I Orsa kommun finns det många möjligheter till naturutflykter och kulturupplevelser. Ett besök på någon av fäbodarna ger garanterat en fin kombination av gammal kultur och vacker natur och från Fryksås Fäbod har man en underbar utsikt över hela Orsasjön, Siljan och de blå bergen. På Slipstensmuseum i Mässbacken finns det mycket kulturhistoria att uppleva. Andra utflyktsmål väl värda att besöka är brandtornet på Pilkalampinoppi berget, forsarna vid Helvetesfallet och Storstupet.