Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar Cykling med dagsutflykter från Visby, Solhem Hotel

ID GD3 | Gotland

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett bekvämt sätt att upptäcka Gotland. Ett cykelpaket för er som vill upptäcka Gotland på ett bekvämt sätt. Ni bor på samma hotell i Visby. Ni gör trevliga dagsutflykter från Visby. Cykelturer i Fårö, Lummelundagrottorna, Vikingabyn, Tofta och Stora Karlsö och framförallt Visby.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

5 st Hotellnätter
5 st Frukostbuffé
4 st Lunchpaket
1 st Cykel inkl. cykelväskor (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1                                                   Visby 
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Ni finner hotellet vid Solhemsgatan ca. 400 meter från färjelägret, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. I Visby finns massor av trevliga restauranger innanför ringmuren.

Dag 2 ( cykling 40 km )                   Visby - Lummelundagrottan - Visby
Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar er cykelsemester. Glöm inte att ta med lunchkorgen. Cykelturen går från Visby och ni kommer ni att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. På er cykelsemester kommer ni att cykla förbi den kända parken som heter Almedalsparken. (Ni kanske vill börja er politiska karriär?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. Efter ca 1.5 timma är ni framme vid Lummelunda grottorna och då kanske det smakar med lunchpaketet.
Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i Grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Ha en bra kväll i Visby.

Dag 3 (Busstur + cykling på Fårö)                              Visby - Fårö
Efter frukostbuffén på hotellet får ni hämta ut ert lunchpaket innan ni lämnar Visby för att ta er till Fårö. Visbys cykelpaket tar er till Fårö. Ni får ta bussen som går regelbundet. Färden tar ca. 1 timme. Ni kommer att stanna hela dagen på Fårö för att senare ta bussen tillbaka till Visby.

Dag 4 ( cykling 40km )                    Visby - Tofta Strand - Visby
Efter en skön sömn och en härlig frukost börjar er cykelsemester i dag. Cykelturen kommer att gå utmed havet. I Kneippbyn hittar man Villa Villerkulla, ett Vatten och Sommarland och äventyrs golf. Ni kommer att uppleva helt fantastiska vyer på den här delen av Gotland. Se upp för får på cykelvägen!! Tofta Strand erbjuder härliga bad. När ni är nöjda med sol och bad återvänder ni till Visby.

Dag 5 (  Busstur)                               Visby - Stora Karlsö   - Visby
Efter frukosten, tar ni med er ert lunchpaket och åker buss från Visby (enl. turlistan) till båten som avgår från hamnen i Klintehamn. Båtturen tar ca. 45 min. Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Många åker även ut till Stora Karlsö för att möta det lugn och den stillhet som råder på ön. På Stora Karlsö kan ni betrakta Sillgrisslor och Tordmular och sin säregna växtlighet.Senare på eftermiddagen går båten tillbaka till fastlandet. Ni tar bussen åter till Visby. Ni bokar och betalar er biljett till Stora Karlsö själva. Bokning BåtenTel.0498 - 24 04 50.

Dag 6                                                   Visby
I dag är det sista dagen på ert cykelpaket. 
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
6900 SEK 6400 SEK 3100 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkerlrumstillägg 3000 SEK
Extra natt Enkelrum 1400 SEK
Extra natt del i Dubbelrum 850 SEK
Egen cykel avdrag -250 SEK
Barnsits 60 SEK
Barnkärra till cykeln 300 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby så hjälper vi gärna till.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn och Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00