Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar Cykling med dagsutflykter från Visby, Strand Hotel****

ID GD4 | Gotland

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Ni bor på ett av Visbys finaste hotell. Ett cykelpaket för er som vill upptäcka Gotland på ett bekvämt sätt. Ni bor på ett och samma hotell i Visby. Ni gör utflykter till Fårö med buss, cyklar till Lummelundagrottorna och Vikingabyn vid Tofta och mycket annat.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

5 st Hotellnätter på 4-stjärnigt hotell
5 st frukostbuffé
1 st Hyrcykel inkl. cykelväskor (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Visby
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Strand Hotell. Ni finner hotellet vid Strandgatan mittt i den gamla Hansastaden. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. En stor njutning är restauranglivet i Visby innanför ringmuren.

Dag 2 ( cykling 40 km ) Visby - Lummelundagrottan - Visby
Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar ert cykelpaket. Idag går cykelturen ut från Visby och ni kommer att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Cykelturen går förbi den kända parken som heter Almedalsparken. (Ni kanske vill börja er politiska karriär?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. Efter cirka 1,5 timme är ni framme vid Lummelunda-grottorna och då kanske det smakar med lunchpaketet.
Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Ha en bra kväll i Visby!

Dag 3 (Busstur + cykling på Fårö) Visby - Fårö
För att komma till Fårö, går det bussar regelbundet. Färden tar cirka 1 timma. Ni kommer att stanna hela dagen på Fårö för att senare ta bussen tillbaka till Visby.

Dag 4 ( cykling 40km ) Visby - Tofta Strand - Visby
Efter en skön sömn och en frukost börjar er cykelsemester. Cykelturen kommer att gå utmed havet. I Kneippbyn hittar man Villa Villerkulla, ett vatten- och sommarland med äventyrsgolf. Under er cykelsemester kommer ni att uppleva helt fantastiska vyer på den här delen av Gotland. Se upp för får på cykelvägen!! Tofta Strand erbjuder härliga bad. När ni är nöjda med sol och bad återvänder ni till Visby.

Dag 5 ( Busstur) Visby - Stora Karlsö - Visby
Efter frukosten fortsåtter ert cykelpaket. Båtturen tar cirka 45 min. Stora Karlsöbjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Många åker även ut till Stora Karlsö för att möta det lugn och den stillhet som råder på ön. På Stora Karlsö kan ni betrakta sillgrisslor och tordmular och säregen växtlighet. Senare på eftermiddagen går båten tillbaka till fastlandet. Ni tar bussen åter till Visby. NI bokar och betalar er biljett till Stora Karlsö själva. Bokning BåtenTel.0498 - 24 04 50.

Dag 6 Visby
Frukostbuffé och idag är sista dagen på ert cykelpaket på Gotland.
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
7500 SEK 6900 SEK 3100 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrums tillägg 3700 SEK
Extra natt enkelrum 1650 SEK
Extra natt del i Dubbelrum 975 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby så hjälper vi er med detta.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn och Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00