Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

6-dagar Cykling på Bornholm Södra

ID BH2 | Bornholm - Danmark

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Åk på en cykelsemester i cykelparadiset Bornholm. Upplev ett naturligt vackert landskap och härliga sandstränder med allra mest soltimmar i Danmark. Bornholm erbjuder idylliska byar med allt från goda fiskerökeri och till mysiga caféer som serverar rykande färska wienerbröd. Med korta cykelavstånd mellan destinationerna och en lättcyklat terräng, så passar den här semesterupplevelsen även barnfamiljer.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

4 st Hotellnätter
1 st Pensionat natt
3 st Middagar 2-rätters
5 st Frukostbuffé
Fri entré till Hotell Griffens Spa anläggning
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel inkl packväskor (från 8 år)

Paketbeskrivning

Cykelsemester på Bornholm

 

Dag 1

Rönne - Arnager - Sose - Peders Kirke - Dueodde
30 km

Utgångspunkten är Rönne, en vackert belägen stad vid Bornholms kust. Det är här färjan från Ystad lägger intill. Direkt efter er ankomst till denna härliga ö börjar ert cykeläventyr. Ni hämtar ut era cyklar hos Bornholms cykeluthyrning, Nordre Kystvej 5. Cykeluthyrningen ligger norrut på Kystvejen nära färjeterminalen och nästan vägg i vägg med Bornholms Turistinformationscenter. 
I dag är slutmålet Dueodde, under resans tur ska ni passa på att göra många stopp på vägen. Passa på att äta er lunch på ett trevligt fiskrökeri. I Dueodde ska ni bo på Badhotelet som ligger alldeles intill havet med en fantastisk sandstrand.

Cykelvägarna är mycket bra markerade och anger både riktning och antal kilometer till nästa plats. På er väg till Dueodde cykla gärna ner till Arnager (en tur på ca 1 km tur & retur). Arnager är en liten söt by alldeles intill havet. Ta det försiktigt i den branta nedförsbacken till havet och stranden. Promenera ut på den långa bryggan och njut av havet, dofterna och vinden.
Strax efter nerfarten till Arnager där cykelvägen går nära havet rekommenderas ett stopp på en av de många platser som är utmärkta med en ”gubbe” (symbol). Jättefina rastplatser med härlig utsikt.
Strax efter nedfarten till Arnager på vänster sida ligger ”Lilli´s glasdesign”, vackra saker men kanske svårt att ta på cykeln.
Är man sugen på att förnya klädgarderoben rekommenderas en tur ner till byn Boderne. Här nere vid havet ligger butiken Pia Staermose med massor av märkeskläder och även outlet. De vackra husen är värda ett besök även för den som inte önskar shoppa. Vid fint väder kan man sola och bada på den härliga sandstranden.

Strax efter vägen upp till Aakirkeby ligger Bornholms Vingård alldeles utmed cykelvägen. Här skördar Jesper Paulsen sina egna druvor och tillverkar vin och spritdrycker. Här finns restaurang och gårdsbutik.
Väl framme i Dueodde checkar ni in på Badehotelet. Hotellet ligger vid en helt otrolig lång sandstrand. Passa på att gå upp i fyren och blicka ut över den vidsträckta stranden och sanddynorna.
Om ni vill cykla lite till idag kan vi rekommendera en tur till den närbelägna byn Snogebaek som ligger strax norr om Dueodde alldeles utmed havet. Här finns härliga fiskrökerier, där man avnjuta pepparkryddad rökt makrill med rågbröd eller potatissallad. Rätt över gatan kan man sedan avnjuta kaffe med danska wienerbröd! 

 

Dag 2      

Dueodde - Nexö - Arsdale - Svaneke
20 km 

Efter frukosten på Badehotelet är det dags att cykla vidare mot Balka som är en av Bornholms finaste sandstränder  ca. 1 km lång. Här är det ganska lättcyklat för turen fortsätter på ett ganska platt landskap. 

Idag är det dags att cykla vidare till Bornholms näst största stad Nexö som är en av landets största fiskehamnar. I Årsdale kan vi rekommendera att ni äter lunch i den vackra hamnstaden.

Väster om Svaneke ligger de fantastiska Paradisbackarna som är omtalade här på ön. Här  kan ni också bese Rokkestenen, som är en koloss på 35 ton och har några år på nacken, ca. 15000 år gammalt vandringsblock. I Svaneke bor och äter ni på Simsensgaard som ligger nere vid hamnen med utsikt över havet. Strosa omkring i den mysiga staden Svaneke och njut av vackra hus, rosenträdgårdar, mysiga trånga gator och butiker.

 

Dag 3

Svaneke

I dag skall ni cykla runt och se vad Svaneke som är idyllen i öst har att bjuda på. I Svaneke tillverkas det mycket choklad i olika former. Här finns även ett glasscafé med lokalt producerad glass i alla möjliga och omöjliga smaker.  Besök den konstnärliga ådran i Svaneke 
Här finns många konstnärer och hantverkare både i Svaneke och strax utanför.
Till kvällen serveras det middag på Hotel Simsensgaard och ni sover även denna natt på hotellet.

 

Dag 4   

Svaneke - Gudhjem
20 km

När ni har intagit frukosten på Simsengaard så är det dags att bege sig ut på cykelvägarna igen. Den här sträckan kallas Bornholms Riviera. Överallt på denna sträcka ligger det små verkstäder som tillverkar sina egna hantverksalster och här finner ni många konstnärer som avbildar den fantastiska naturen.
Passa på att njut av färsk fisk i alla dess former. Till lunch rekommenderar vi även idag ett trevligt fiskrökeri. Dessa finns i alla byar man passerar på vägen till Gudhjem. När ni kommer fram till Gudhjem checkar ni ni på Pension Koch som ligger vid infarten till Gudhjem.
När ni upptäcker Gudhjem är det bäst att göra detta till fots. Lämna cyklarna på pensionatet och vandra ner i till den idylliska staden. Det är så branta backar ner i staden att det är cykelförbud.

 

Dag 5

Gudhjem - Almindingen - Rönne
19 km
  

Efter frukosten på Pensionatet ska ni njuta av er sista cykeldag på ön. Ni kommer att färdas igenom Almindingen som är en av Danmarks största skogar. Cykelturen går förbi många sevärdheter som tex. Ekkodalen som är en klassiker. Ni kan även se om ni hittar Lilleborg och Gamleborg mitt inne i skogen. Här kan ni känna hur vikingatidens kungar levde. Om ni inte lider av höjdskräck så ska ni gå upp i tornet på Rytterknägten som är 162 meter här har ni fin utsikt över ön.
När ni kommer tillbaka till Rönne tar ni sikte på Hotell Griffen och checkar in här. Återlämna cyklarna till Bornholms Cykeluthyrning. Hotell Griffen ligger strax bortanför cykeluthyrningen på Kystvejen.
Er sista natt på Bornholm blir på Hotel Griffen och här serveras ni en 2-rättersmiddag.

Har ni lust kan ni gå och titta på det stora Granitbrottet i Rönne. Upplev den sköna atmosfären i Rönne med deras butiker och de mysiga uteställena.

 

Dag 6

Rönne
Vi hoppas att ni har fått en god frukost och en skön sömn efter ert cykeläventyr på Bornholm. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar 2018
1 maj – 31 aug
8300 SEK 7900 SEK 4500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Hotell Griffen Extranatt enkelrum 1200 SEK
Hotell Griffen dubbelrum / pers. 750 SEK
Enkelrumstillägg Bornholm 6 nätte 2400 SEK
Cykelkärra för Barn 600 SEK
Bagagetransport / pers. 1000 SEK
Cykelavdrag vid egen cykel -400 SEK
Cykelkärra täckt 600 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK

Bornholm

Bornholm - En helt annan värld.
Man brukar säga att Bornholm är Östersjöns Pärla eller ett Norden i miniatyr. Här finns det små pittoreska byar som är levande och fiskeläger med pittoreska korsvirkeshus. Det milda klimatet gör så att det är ovanligt artrik flora. Här finns tex. mullbärs- och fikonträd.

Önskar ni boka en extra natt innan cykelpaketet startar så hjälper vi gärna er med detta.