Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

7-dagar Cykelpaket Gotland Norra med Fårö

ID GD8 | Gotland

7dagar
Cykel

Sammanfattning

Gotland med Fårös Raukar Ett cykelpaket för er som vill upptäcka den vackra delen av norra Gotland med Fårö och den fantastiska naturen med raukar. Innan Fårö går cykelturen förbi Lummelundagrottorna och Krusmyntagården. Tag gärna ett dopp i den härliga "Blå Lagunen" på norra Gotland. Cykelsemestern startar och slutar med hotellnatt i Visby.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Solhem hotell
1 st Vandrarhemsnatt, Lärbro inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor)
2 st Hotellnätter, Sudersands Resort
1 st Övernattning Åminne Fritid del i 4-bäddsstuga inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i servicehus)
5 st Frukostbuffé
1 st Frukostkorg Åminne Fritid
5 st Lunchpaket
4 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
1 st 7-växlad cykel inkl. packväskor (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Visby 

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Hotellet ligger alldeles intill ringmuren och ni ser färjelägret från hotellet, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Ät på någon av restaurangerna som ligger innanför medeltidsmuren i Visby.

 

Dag 2    Visby -Lärbro 

(Cykeltur 47 / 62 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar er cykelsemester. Glöm inte att ta med lunchkorgen. När ni cyklar ut från Visby kommer ni att ha ringmuren tätt intill er  på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Cykelturen går förbi den kända parken, Almedalsparken. ( Ni kanske vill börja er politiska karriär här till sommaren ?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. Efter ca 1.5 timma är ni framme vid Lummelunda grottorna och då kanske det smakar med lunchpaketet.

Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i Grottorna. Passa på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett besök på Krusmyntagården som ligger strax innan ni kommer till Lummelunda.

Om ni har ork i benen kan ni ta en extra tur på ca. 15 km. Cykelturen tar er då till Häftingsklint och vidare till Hagvards och Medebys Raukar. Cykla vidare mot Hallshuk som ligger precis vid havet. Ni kommer att komma till Kappelshamn som ligger precis utmed vattnet, är ni på badhumör kan ni ta ett dopp. Cykelturen fortsätter mot Lärbro som ligger i inlandet på Gotland, här väntar middag och en skön säng.

 

Dag 3    Lärbro - Fårö 

(Cykeltur 50 km)

Efter frukosten cyklar ni vidare mot Fårösund men innan ni kommer fram till färjelägret kommer ni att cykla utmed havet på vissa sträckor,. Cykelturen tar er förbi den lilla sjön som kallas den "Blå Lagunen" med sitt turkosklara vatten, ( Kallt och skönt). Cykelsemestern går vidare mot färjelägret Fårösund, här kommer en färja att ta er över sundet till Fårö som är dagens mål. Ett måste är att besöka Bergmanscentret. Ni cyklar alldeles förbi Bergmanscentret när ni är på väg till Sudersand. Ikväll väntar middag och logi på er i Sudersand Resort. Gotlands cykelpaket går mot Sudersandsviken där ni kommer att bli i två dagar på Sudersand Resort. Ikväll väntar middag och logi på er i Sudersand Resort.

 

Dag 4  Fårö  

(Vila)

 

I dag är det vila på er cykelsemester!
Dags att bege sig ut på Fårö och utforska ön, glöm inte att hämta ut ert lunchpaket som ni kan äta vid Raukarna. Några tips på Raukområde är följande Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet har ni ett fint bad som heter Ekeviken. Besök gärna Fårö fyr som ligger längst ut på Fårö.
Passa på att besök Ebbes på Fårö. De säljer allt från kläder, skor, souvenirer och naturligtvis fårskinn.
Ta cykeln till Kutens bensin & Creperi, det är ett måste när man är på Fårö -ett kultställe.
Till kvällen äter ni en god middag på Sudersand.

 

Dag 5            Fårö - Åminne 

(Cykelsträcka 63 km)


Efter frukostbuffén på Fårö går cykelturen söder ut mot Åminne. För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund för att cykla vidare till Åminne som är dagens mål. Vill ni upptäcka något mycket annorlunda så ska ni cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige. Havet är närvarande överallt , och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum. Cykelsemestern går genom Slite och här kan ni se kalkbrytning. I Åminne väntar logi i stuga och middag på restaurangen som ligger utmed havet.
Här finns en fantastisk strand.

 

Dag 6                 Åminne - Visby

(Cykelsträcka 36 km)

Efter frukosten är det sista cykelsträckan på ert cykelpaket.
Glöm inte att hämta ut ert lunchpaket. Har ni lust så ta gärna en sväng förbi Roma. här finns bl.a. Info-center, Roma klosterruin, Roma Glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Cafè.
Om ni cyklar förbi Källunge så har de stora jordgubbsodlingar och här kan ni passa på och göra ett stopp för att äta solmogna jordgubbar.
Ni kommer att passera Follingbo och då kan ni göra ett stopp på Follingbo Trädgård.

 

Dag 7                 Visby  

Avsluta turen på Gotland med att avnjuta frukostbuffén med ringmuren som er närmsta granne.
Cykelsemestern avslutas i Visby. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet. 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
8900 SEK 7900 SEK 4500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt Enkelrum, Strand Hotel 1650 SEK
Extra natt del i Dubbelrum, Strand Hotel 975 SEK
Extra natt Enkelrum Solhem Hotell 1400 SEK
Extra natt del i Dubbelrum, Solhem Hotel 850 SEK
Enkelrumstillägg 2800 SEK
Tillägg Strand Hotell per person 900 SEK
Egen cykel avdrag -400 SEK
Cykelkärra, Bagagekärra 720 SEK
Barnsits 180 SEK
Barnkärra 900 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
El-Cykel 700 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby, bokar vi gärna detta åt Er.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00