Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

7 dagar, Cykelsemester med Guldkant på Åland

ID ÅD4 | Åland - Finland

7dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett av våra exklusivaste cykelpaket! Önskar ni att bo och äta gourmet mat med en otrolig natur som er granne? Ja då är detta en cykelsemester att rekommendera. Inte så långa cykelsträckor mellan boende anläggningarna. Vi har valt ut de exklusivare anläggningarna i detta paket. Upplev Havsviddens klassiska bad och bastutradtitionen med havet alldeles intill er.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

5 st Hotellnätter
5 st Frukostbuffé
4 st Middagar 2-rätters
1 st Middagar 3-rätters
1 st Cykel 7-vxl. inkl. cykelväska (från 12 år)
1 st Färdbeskrivning
1 st Karta

Paketbeskrivning

Dag 1  Mariehamn

Nu har ni äntligen kommit till ön Åland efter er vistelse på någon av färjorna. Ni checkar in på ert hotell Arkipelag här i Mariehamn. På Hotell Arkipelag bor ni granne med havet och ändå väldigt centralt i Mariehamn. Sjöfartsstaden Mariehamn upptäcker du enkelt till fots. Besök gärna Ålands Museum och även Konstmuseumet. Gå en promenad upp till Badhusberget i västra hamnen så får ni en fantastisk utsikt över staden  och havet. Vet ni att Mariehamn kallas för Lindarnas stad? På Hotell Arkipelag bjuds det på en 2-rätters middag och en skön säng väntar innan er cykelsemester börjar här på Åland.

 

Dag 2  Mariehamn - Saltvik 

(Cykelsträcka  25 km)
Efter en god frukost på det 4-stjärniga hotellet Arkipelag börjar nu er cykelsemester.I dag kommer ni att cykla från Mariehamn och in i inlandet på ön till f första stoppet som blir Kastellholm.

Det natursköna Kastelholmsområdet präglas av både historia och vitalt nytänkande.

 

postimage-91

 

Här finns Kastelholms slott, med anor från slutet av 1300-talet, friluftsmuseet Jan Karlsgården, fylld av åländsk byggnadstradition, och fängelsemuseet Vita björn, som bär en lång historia inom fångvården. 

Vill du äta och dricka gott med utsikt över slottet, kanske pröva det åländska äppelvinet eller ålvadosen, då kan du besöka Smakbyn som drivs av den kände krögaren Michael Björklund. För en god fika och nybakat bröd finns café och bageri Baka.

Cykelsträckan till Kvarnbo Gästhem går lite upp och ner. Ni kommer att bo ii den vackra byggnaden som var Ålands första postkontor år 1880.

På Kvarnbo Gästhem bor Ni i 1800-tals herrgårdsmiljö. Finna ro i ett av våra mysiga
och personligt inredda rum. Alla rum har egen dusch och toalett samt plats för två till fyra bäddar.
I vår ljusa stämningsfulla matsal kan Ni avnjuta en delikat frukost.


 Åren gick och det blev till slut tal om rivning, men innan planerna fullbordades köptes huset 2001 av Martin och Ella Cromwell-Morgan. De har själva renoverat (och renoverar fortfarande) huset och startade övernattningsverksamheten 2005.

Ella och Martin berättar gärna mer när Ni träffas.

Till Smakbyns krog är det ca. 5 km. Ni kommer att bli upphämtad av en taxi.

Middagen äter ni hos den kände kocken Micke i Smakbyn s Krog!
Dem serverar Rejäl nordisk mat med de bästa lokala och närproducerade råvarorna.

 

Dag 3  Saltvik -  Geta - Havsvidden - en unik resort på norra Åland

(Cykelsträcka 32 km)
Efter en härlig vistelse på Kvarnbo Gästhem går färden vidare idag mot Havsvidden som ligger längst ut vid Havsudden. Cykelfärden går både upp och ner men det blir faktiskt lite mer nerför. I Havsvidden ska ni njuta av deras magiska anläggning i hela två dagar. Här finns allt man kan önska sig när det gäller att fylla på energi och livsglädje,

 Vykortsbild Havsvidden

 

UPPLEV DERAS KLASSISKA BAD- OCH BASTUTRADITIONEN

Havsviddens badhus ligger i anslutning till gästhamnen med en storslagen utsikt mot Norrhavet. Omklädningsrummen är små, därför rekommenderar vi att ni byter om på hotellrummet och strosar ner i badrocken som ni hittar i rummet.

Njut av värmen i bastun, ta ett svalkande dopp i poolen eller i havet eller koppla av en stund i jacuzzin på terrassen med en magisk utsikt över havet.

.Collage of a delicious and beauitifully prepared swedish fika

Deras härliga restaurang och loungebar

I Havsviddens Restaurang och Bar kan du njuta av allt ifrån eftermiddagsfika med hembakade godsaker, fräscha lunchrätter till en klassisk traditionell middag i mysig miljö med en storslagen utsikt över Norrhavet. De jobbar med säsongsbaserade och lokala råvaror så mycket de kan och menyn kan därför under lågsäsong förändras med kort varsel. 

Tack vare bankdirektören Thorvald Eriksson kallad ”Tusse” och hans hustru Birgitta skapade detta fantastiska rekreations- och hälsocenter på klipporna vid havet för ca. 30 årsedan. 

 


Dag 4  Havsvidden

Bara att njuta av Havsviddens rekreation och Hälsocenter med allt det har att erbjuda såsom Spa, Havet, Naturen, Maten och boendet!
Livsnjutarpaketet

 


Dag 5  Havsvidden - Hammarland - Eckerö - Björnhufvuds gästgård

(Cykelsträcka 44 km)
Idag är det dags att cykla vidare ner mot Eckerö till Björnhufvuds gästgård som är dagens mål. Cykelleden går en hel del utmed skärgården. Blir en kort sträcka med en cykelfärja innan ni kommer fram till Eckerö och ert boende.

Hans och Jackie, driver en landstuga i cross-over stil i den vackra Alandiska skärgården. De har varit ivriga att behålla den ursprungliga gårdens Alandian-atmosfär och tillsammans med effekterna av Jackies engelska arv och inspiration från resor runt om i världen har det blivit en vacker plats för oss som du kan njuta av.

Vi erbjuder lantgård-charm boende för cirka 20 gäster i ett trevligt och lugnt landsbygd, cirka 30 minuters bilresa från Mariehamn. I vår restaurang, som är öppen både för våra gäster och för lokalbefolkningen, erbjuder vi goda, hälsosamma måltider, tillagade av lokalt producerat och organiskt råmaterial.

 

 

Dag 6  Björnhufvuds gästgård - Mariehamn

(Cykelsträcka  30 km)
Ni kommer att bli bjudna på en rejäl Ålandsfrukost.Njut av den sista turen på Ålands cykelpaket. I Mariehamn lämnar ni cyklarna till uthyraren. Väl framme på Hotell Arkipelag kan ni ta ett uppfriskande dopp i poolen efter cykelturen om vädret tillåter.  På kvällen får ni avnjuta en 2-rätters middag på hotellets restaurang.

 

Dag 7 Mariehamn

Vi hoppas att ni har fått en god frukost och en skön sömn efter ert cykeläventyr på Åland.  Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.  Hoppas att ni har fått uppleva en behaglig cykelsemester.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
sommar
1 maj – 7 jul
11800 SEK 10900 SEK 4400 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Cykelavdrag -1000 SEK