Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

8-dagar Cykelsemester på Gotland för cykelentusiasten

ID GD7 | Gotland

8dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelpaket Gotland Runt för cykelentusiasten Gotland runt på cykel i 8 dagar.Det blir långa dagsetapper från 45 km till ca. 100 km. Startar och slutar med natt i Visby. Nytt för i år är att det finns en cykelväg från Visby till Lummelunda. Naturligtvis så ingår det 24-vxl. cyklar.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell Visby
1 st Vandararhemsnatt, Lärbro
2 st Bed & Breakfast nätter, Fårögården
2 st Pensionatnätter, Pensionat Lövängen
Sängkläder och handdukar
7 st Frukostbuffé
5 st Middagar
1 st Hyrcykel 24-vxl inkl.packväskor
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1                                                                    Visby 
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell.Hotellet ligger vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Kanske ni hittar en mysig restaurang dit ni vill återkomma i kvällningen för middag. Lycka till!

Dag 2 ( 45 km )                                                   Visby - Lärbro
Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé startar erat cykelpaket. I dag går cykelturen ut från Visby och ni kommer att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Cykeltruren går förbi den kända parken som heter Almedalsparken. (Ni kanske vill börja er politiska karriär här till sommaren?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. Efter ca. 1.5 timma är ni framme vid Lummelundagrottan och då kanske det smakar med lunchpaketet.
Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i Grottorna. Passa också på att se det stora Vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett besök på Krusmyntagården som ligger strax innan ni kommer  till Lummelunda. Ni fortsätter cykelturen till Lärbro Vandrarhem. Här kommer ni att bli serverade mat och en skön säng.

Dag 3 ( 80 km )                                                 Lärbro - Fårö
Efter en god frukost och skön sömn. I dag går cykelturen mest på små vägar som går slingrande utmed havet och dess natur. Den första platsen som ni kommer till är Kappelshamn som ligger precis utmed vattnet, är ni på badhumör ska ni passa på att ta ett dopp. Innan Färjelägret i Fårösund går er cykelsemester precis utmed havet på vissa sträckor. Innan ni kommer till Fårösund cyklar ni förbi den lilla sjön som kallas den "Blå Lagunen" med sitt turkosblå vatten, ( kallt och skönt ). Cykelfärden går vidare mot  Fårösund, här kommer en färja att ta er över sundet till Fårö som är dagens mål. Cykelpaketet går vidare mot Sudersviken där ni kommer att bo i två dagar på Sudersand Resort. I kväll väntar middag och logi på er i Sudersands Semesterby.

Dag 4  ( Vila )                                                    Fårö
I dag är det dags att bege sig ut på Fårö och utforska ön. Några tips på Raukområde är följande "Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars". Vill ni ta ett dopp i havet har ni ett fint bad som heter Ekeviken. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst ut på Fårö. Middag och logi på Sudersand Resort.

Dag 5 ( 100 km )                                                Fårö - Ljugarn 
Ät upp er för idag är det en lång cykeldag på er cykelsemester. För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund för att cykla vidare till Ljugarn som är dagens mål. Cykelturen går söderut. Förbi Slite och vidare runt udden vid Katthammarsvik och vidare till Ljugarn, därbjuds ni på middag och sover gott på Pensionat Lövängen.

Dag 6  ( Vila )                                                Ljugarn
Efter gårdagens långa sträcka på et cykelpaket blir det skönt med en dags vila i Ljugarn. Ni passa på att vandra utmed havet och bara vara. För drygt 100 årsedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden. Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby. Det spännande raukfältet Folhammar. Strandridaregårdens museum och trevliga restauranger.

Dag 7 ( 46 km )                                             Ljugarn - Visby 
Ni har sovit och ätit frukost och börjar er sista cykelsträcka på eran cykelsemester. Cykelturen går bland gotländska gårdar och kyrkor, njut av den sköna lantluften. På vägen mot Visby passerar ni Roma. Här hittar ni Gotländska Rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar. Infocenter, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenkapell, en Örtagård och Cafè. På Roma Kungsgård kan du bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. Cykelsemestern slutar i Visby och ni checkar in på hotellet.

Dag 8                                                              Visby
Frukostbuffé. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
11400 SEK 8500 SEK 5400 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Strand Hotel, Extra natt Enkelrum 1650 SEK
Strand Hotel, Extra natt Del i Dubbelrum 975 SEK
Solhem Hotel, Extra natt Enkelrum 1400 SEK
Solhem Hotel, Extra natt Del i Dubbelrum 850 SEK
Enkelrumstillägg 2800 SEK
Egen cykel avdrag -400 SEK
Tillägg Strand Hotell per person 600 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Bagage transport, Hela sträckan. Gäller för 1-10 pers. 5000 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby sä hjälper vi er med detta.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn och Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00