Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Båttur till Karlsborg, två slussar & cykel längs Göta Kanal, onsdagar

ID VGT6 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Båt & Cykel

Sammanfattning

Cykelpaket med båtkryssning på Göta Kanal i 2 dagar. I Göta kanal paketet ingår en dagskryssning på Göta kanal från Töreboda till Karlsborg inkl. lunch och bussresa tillbaka till Töreboda. Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria gamla dragvägen utmed Göta Kanal till Sjötorp där ni äter en lunch innan cykelturen tar er tillbaka. Ni bor på Pensionat Prästgården som är ett av kanalens mysigaste hotell.

Startdagar

onsdag

Ingår

1 st Hotellnatt på Pensionat Prästgården
2 st Luncher
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Frukostbuffé
1 st Båtkryssning
1 st Busstransfer
1 st Inträde Göta kanal muséet
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel 3vxl. med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
Cykelservice (gäller hyrd cykel).

Paketbeskrivning

 

Dag 1  Töreboda - Karlsborg - Töreboda


(Båtkryssning inkl. busstransfer 6 timmar)

Passagerarbåten M/S Sandön avgår från Töreboda kl.10.00. Parkera er bil på Pensionat Prästgårdens parkering. Ombord på båten äter ni en god lunch samtidigt som kapten guidar er genom Göta Kanals historia, ankomst till Karlsborg kl.15.00.Väl framme i Karlsborg vid Vättern tar ni bussen tillbaka till Töreboda, bussturen tar cirka 45 minuter. Efter ankomst till Töreboda tar ni er till Pensionat Prästgården och checkar in. På kvällen serveras middag på en närbelägen restaurang.

Dag 2  Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(Cykelsträcka 40 km) 
Efter frukostbuffén på Pensionat Prästgården startar ert cykelpaket från Töreboda och går på den gamla dragvägen utmed Göta Kanal till Sjötorp vid Vänerns strand.
I Sjötorp serveras lunchen  på Café Baltzar. För att få veta lite mer om kanalens historia får man inträde till kanalmuseét. När andan faller på går cykelturen tillbaka mot Töreboda. På vägen passerar ni 19 slussar och cyklar på den helt bilfria kanalbanken utmed ett av Sveriges mest kända byggnadsverk.


Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Sandön, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
13 jun – 15 aug
2950 SEK 1800 SEK 950 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Avdrag egen Cykel -200 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK

Västergötland Göta Kanal
Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.

Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården är ca. 400 meter

http://www.sj.se/