Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemester från Sluss till Sluss längs Göta kanal

ID ÖGK2 | Göta kanal, Söderköping - Motala

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelsemester längs Göta kanal Cykelpaket. ”Från sluss till sluss”, ett lagom långt cykelpaket! Turen går från den pittoreska staden Söderköping med mycket naturskönt läge vid Göta kanal till Kapten Billés som ligger vid kanal kanten i Norsholm. Tur & retur är cykelturen cirka 5 mil.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Övernattning i stuga Korskullens Camping inkl sängkläder & handduk. (toalett & dusch i servicehus)
1 st Övernattning på Kapten Billes inkl. sängkläder & handduk (toalett & dusch i korridor)
2 st Frukostbuffé
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Cykelkarta
1 st Cykel från 8 år
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Söderköping

Ankomst till Söderköping, övernattning i campingstuga på Korskullens Camping alt. Skeppsdockans Vandrarhem. Incheckningstid kl. 16-18.  
Tillbringa kvällen med att strosa omkring i det mysiga söderköping och leta reda på en trevlig restaurang på kvällen.

Dag 2 Söderköping - Norsholm

(Cykeltur 25 km)

Frukostbuffén serveras på Café Korskullen. Cyklar avhämtas på Korskullens Camping eller Skeppsdockans Vandrarhem, beroende på var ni bor och färden längs kanalen kan börja. Cykelturen går på de gamla dragvägarna längs Göta kanal samt på skogsvägar runt sjön Asplången det finns gott om tid att se sig om i Söderköping och att njuta av landskapet längs ”Sveriges blå band.” När ni kommer fram till Kapten Billés som ligger alldeles intill kanalkanten är det skönt att slappa. En 2-rätters middag serveras på kvällen och övernattning.

 

Dag 3 Norsholm - Söderköping - Mem - Söderköping

(Cykeltur 37 km)

Frukost och återfärd till Söderköping. Passa på att ta en tur till Mem, där Göta kanal möter Östersjön innan cyklarna återlämnas.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
2100 SEK 1900 SEK 1700 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Korskullens stugby i Söderköping,Extra natt inkl.frukost och sängkläder 600 SEK
Avbeställningskydd / pers. 200 SEK
Enkelrumstillägg 800 SEK

Detta svenska byggnadsverk, som tog 22 år att färdigställa, invigdes den 26 september 1832. Den östra delen mellan Motala vid Vättern och Mem vid Östersjön har 37 slussar och är 92,2 km lång och går genom sjöarna Boren, Roxen och Asplången.

Det är rofullt att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla drag vägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar och på vissa ställen runt de sjöar som finns.

Önskar ni en extra natt så hjälper vi er gärna med detta!