Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemester på Gotland med Visby i focus, 4-dagar

ID GD2 | Gotland

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelsemester i Visby med dagsutflykter. Ett perfekt cykelpaket för er som vill bo på hotell i Visby i några dagar och göra dagsetapper på cykel i omgivningen runt Hansastaden Visby. Från Visby till Lummelundagrottorna cyklar man tryggt och lugnt på cykelvägar. Äta, cykla, bada och umgås i Hansastaden Visby. Önskar ni bo på 4-stjärnigt hotel väljer ni Best Western Strandhotel

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Hotellnätter på Solhem hotell
3 st Frukostbuffé
1 st 7-vxl. Cykel inkl.hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Hotellet ligger vackert beläget i Pallisadparken alldeles intill ringmuren. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Kanske ni hittar en mysig restaurang dit ni vill återkomma i kvällningen för middag. 

 

Dag 2 Visby - Lummelunda - Visby

(Cykeltur 40 km)
 

Efter en skön sömn och en härlig frukost börjar er cykelsemester här på Gotland. Cykelturen går från Visby och ni kommer ni att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Ni kommer att cykla förbi den kända parken, Almedalsparken. (Ni kanske vill börja er politiska karriär här till sommaren?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. 

Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. När ni känner lusten efter Visby, cyklar ni samma väg tillbaks. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Ha en bra kväll i Visby.

 

Dag 3 Alternativ  Visby - Roma - Visby

(Cykeltur 40 km)


Upptäck Gotlänningarnas tusenåriga mötesplats mitt på Ön. Här hittar du gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar. Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan du bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. 

 

Dag 3 Alternativ  Visby - Tofta - Visby 

(Cykeltur 40 km)


I dag går ert cykelpaket söderut till Tofta strand. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrs golf. Det är inte långt till den vackra Tofta Strand. Efter en aktiv dag så är det härligt att komma tillbaks till Visby och äta en god middag och sova i en skön säng.

 

Dag 4 Visby 

I dag är det sista dagen på  ert cykelpaket.
Frukostbuffé.
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
3700 SEK 3700 SEK 1900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 1350 SEK
Extra natt enkelrum 1200 SEK
Extra natt Dubbelrum 1450 SEK
Egen cykel avdrag -400 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
El cykel 500 SEK
Strand Hotel, Högre boendekomfort / person 800 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00