Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemester på Gotland södra med Hoburgen, 8-dagar

ID GD11 | Gotland

8dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett cykelpaket för er som vill lära känna den vackra delen av södra Gotland med Hoburgen. Besök den sydligaste delen av Gotland, Sudret. Härliga bad och mycket kultur och historia med spännande raukar. Cykelsemestern startar och slutar med natt i Visby. Nytt för i år är att Pensionat Warfsholm byggts om till ett 4-stjärnigt hotell. Underbar atmosfär och härligt läge alldeles intill havet!

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell
1 st Hotellnatt Warfsholm Pensionat
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Holmhällar
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen
7 st Frukostbuffé
5 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
1 st 7-växlad cykel inkl. packväskor(från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

 

Dag 1                        Visby

I dag börjar er första dag på ert cykelpaket. Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Ni finner hotellet vid Solhemsgatan ca. 400 meter från färjelägret, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. 

 

Dag 2         Visby - Warfsholm 

(Cykeltur 33 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar er cykelsemester. Ni hämtar ut era cyklar vid Visby Hyrcykel som ligger intill ringmuren Österport.  I dag kommer ni att cykla långa sträckor utmed havet. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett Vatten- och sommarland med äventyrs golf. Ni kommer att uppleva helt fantastiska vyer på den här delen av Gotlands cykelpaket. Ni får en storslagen utsikt mot havet och Visby i nordost.
Inte långt därifrån så gör ni ett besök på Nymansgård här ser ni deras hantverk med lamm och lammskinn.
Besök även Prinsessan Eugènies sommarhus som byggdes i början av 1860-talet. När ni cyklar vidare till Västergarn så finns det en hel del hantverk som ni kan titta på.
Se upp för får på cykelvägen!! Cykelsemestern går vidare mot Klintehamn. Ni blir serverade middag och får logi på Pensionat Warfsholm.

 

Dag 3          Warfsholm - Hoburgen

(Cykeltur 72 km)

Efter en behaglig sömn och frukostbuffé så är det dags att hoppa upp på cykeln igen.
I dag går cykelsemestern vidare till en mysig liten hamn och vidare går cykelturen till ett naturreservat. Cykelpaketet går så nära havet att ni kommer få saltstänk i ansiktet. Har ni tur så kommer ni att cykla bland fåren som går alldeles intill er. I Vamlingsbo prästgård hittar man Museum Lars Jonsson. Här visas ett representativt urval ur den kände naturmålarens egna samlingar.

Ni checkar in på Pensionatet Holmhällar som ligger ett stenkast från Gotlands sydligaste punkt Hoburgen. Holmhällar ligger inbäddat i tallskog med en 3 km lång sandstrand och ett stort raukfält bara några hundra meter från pensionatsbyggnaden. Middagen äter ni på Pensionatet. 

  

Dag 4             Hoburgen

(Vila)

I dag är det fria aktiviteter. Efter en god sömn och en härlig frukost, skall ni bara njuta av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. I en stenlada från tidigt 1800-tal, finns det en utställning om Gotlands natur.

Hoburgen har mest soltimmar i landet och doften av själslig närhet. 
Pensionat Holmhällar bjuder på middag och logi. 

 

Dag 5          Burgsvik - Ljugarn

(Cykeltur 62 km)

I dag går cykelsemestern vidare på ön. Ni kommer att cykla bland gotländska gårdar och kyrkor, njut av den sköna lantluften. När ni kommer till Ljugarn ska ni passa på att gå den vackra promenaden utmed havet och in till byn. Visste ni att det finns hela 98 kyrkor på Gotland!
Här checkar ni in på Pensionat Lövängen för logi och middag.

  

Dag 6        Ljugarn

(Vila)

Ät en rejäl frukost på Pensionat Lövängen. För drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum. På kvällen väntar middag.

  

Dag 7        Ljugarn - Visby

(Cykeltur 46 km)

Nu börjar sista sträckan på ert cykelpaket på Gotland. Upptäck gotlänningarnas tusenåriga mötesplats mitt på ön. Här hittar ni Gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar, Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan du bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se Nu går cykelturen till Visby där ni checkar in på Solhem Hotell.

 

Dag 8                        Visby

Efter frukost och en god sömn är det dags att packa väskorna för färjan tillbaka till fastlandet. Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
9900 SEK 7500 SEK 3500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Solhem Hotel, Extra natt Solhem Enkelrum 1200 SEK
Extra natt Dubbelrum, Solhem hotel 1400 SEK
Hela cykelpaketet, Enkelrumstillägg 2350 SEK
Egen cykel avdrag -700 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
El-cykel 800 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i visby, Bokar vi gärna det åt Er. 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00