Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemester runt Siljan, start Siljansnäs, 4-dagar

ID DS1 | Dalarna Siljan

4dagar
Cykel

Sammanfattning

Upplev Siljans cykelsemester från cykelsadeln! Cykelturen går i det sommarfagra Dalarna när det är som bäst. Ni besöker Rättvik med sin berömda träbrygga som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Cykelpaketet tar er sedan till Tällberg som är känt för sina vackra träbyggnader. Under dagen tar ni er till Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand. Ett måste när man är i Mora är att uppleva Vasaloppets historia på Vasalopps museumet samt vackra målningar och utställningar på Zornmuséet.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Hotellövernattningar
3 st Frukostbuffé
3 st 2-rätters - Middagar exkl. dryck
1 st Spa-inträde, Mora Hotell & Spa
1 st 1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg (från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning


Dag 1 Siljansnäs - Mora 

(Cykelsträcka 46 km) 
Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen.

I dag är målet att cykla till Mora. Det kommer att bli varierande cykling utmed Siljan, en hel del upp och ner. 
Efter en lång cykelstrapats idag så blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa. Gör ett besök i deras Spa - anläggning innan ni sätter er tillrätta i deras matsal och blir bjudna på en 2-rätters middag.

 

Dag 2  Mora - Rättvik 

(Cykelsträcka 50 km)
Cykelturen tar er idag till Rättvik.. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Cykelpaketet går utmed Siljan. När ni kommer till Rättvik så måste ni ta en promenad på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden  med sin fantastiska utsikt över Siljan. Här blir ni serverade en härlig middag och en skön säng väntar. 

Dag 3  Rättvik - Tällberg - Leksand 

(Cykelsträcka 25 km)
Efter frukostbuffén går cykelturen vidare mot nya upplevelser. Er tredje dag går cykelsemestern till Leksand. Innan ni kommer fram så går cykelturen genom Tällberg som ligger fantastiskt vackert utmed Siljan. Här är alla hus och byggnader byggda av trä och de flesta är timmerhus. Väl framme i Leksand så checkar ni in på Korstäppans Herrgård. Middag serveras på närliggande restaurang.

 

Dag 4 Leksand - Siljansnäs

(Cykelsträcka 14 km)

När ni lämnar cyklarna i Siljansnäs så ska ni passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra.

Utanför naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har ni en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturrumet ligger.

 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
5400 SEK 3900 SEK 2600 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 1350 SEK
Cykelavdrag -400 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Extra natt, Dubbelrum Mora Hotell & spa 1700 SEK
Extra natt, Enkelrum Mora Hotell & Spa 1650 SEK
El-cykel 1800 SEK
Extra natt / person Sollerön, logi i stuga inkl. sängkläder & exkl. frukost 600 SEK

Om ni har åkt lång väg för att komma till Siljan så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna med en extra natt i Mora på Mora Hotell & Spa.