Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemestern som har allt! Upplev hela Göta kanal, 5-dagar

ID VGT47 | Göta Kanal, Göta kanal, Söderköping - Motala

5dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Det unika cykelpaketet! Om ni vill cykla lite längre sträckor så är det här paketet som ni kan kolla lite extra på! (Paketet som har allt) Ni cyklar på väldigt fina och lättrampade cyklar som är minst 7-växlade och håller väldigt hög kvalitet. Enda paketet där man får uppleva hela Göta kanal! Det här är vårt "Unika paket" som tar Er från Vänern till Östersjön. Cykelpaketet startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Cykelsemestern går längs hela Göta Kanal. Cykelturen passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. Upplev 19 mil kulturhistoria på ett hållbart och hälsosamt sätt.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Hotellövernattning på Pensionat Prästgården
1 st Övernattning på Idas Skepparehus
1 st Övernattning på Kapten Billés (toalett & dusch i korridor)
1 st Övernattning i stuga i Söderköping (servicehus med toa o dusch)
2 st Lunch
2 st Lunchpaket
4 st Middagar (2-rätters exkl. dryck)
4 st Frukostbuffé
1 st Inträde till Göta kanalmuseèt
1 st Cykel 7-växlad med cykelkorg,hjälm & cykelväskor (från 8 år).
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning
1 st Båttur med M/S Kung Sverker
1 st Transport Karlsborg - Motala

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 16 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda och här väntar middag. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2 Töreboda - Forsvik - Karlsborg 

(cykeltur 54 km)

Efter frukosten på Pensionat Prästgården går cykelpaketet vidare mot dagens mål, Karlsborg vid Vättern. Idag kommer ni att cykla utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av de två handmanövrerade slussarna längs Göta kanal, den andra finns i Borensberg i Östergötland.

Från Tåtorp cyklar ni runt sjön Viken till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort. Cykelpaketet tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Skepparehus..

Tips! Får du en stund över innan middagen, rekommenderar vi en guidad tur på Karlsborgs fästning.

 

Dag 3 Karlsborg - Motala - Borensberg - Bergs Slussar- Norsholm
(Transport runt Vättern + båttur med M/S Kung Sverker och cykling 54 km)

Efter frukosten fortsätter äventyret till Motala som ligger på andra sidan Vättern. Transport med bil Idas Brygga till Motala Hamn. Kanalbåten M/S Kung Sverker avgår kl.10.30 från Motala. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som kommer serveras ombord. Kl.12.30 anländer ni till Borensberg. Nu är det dags att sätta sig på sadeln och börja trampa igen.  På vägen kommer ni att passera Bergs Slussar som är ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut!
Om ni inte vill cykla den kuperade vägen runt sjön Roxen så rekommenderar vi att ni bokar den lilla cykelbåten Roxen Snabben som tar er över sjön Roxen. Färden tar cirka 45 min. När ni kommer fram väntar en god 2-rätters middag och övernattning på Kapten Billes intill Göta kanal i Norsholm.


Dag 4 Norsholm - Söderköping
(Cykling 25 km)

Efter en god frukost fortsätter ni er cykelsemester. På vägen till Söderköping cyklar ni norr om sjön Asplången innan ni är tillbaka på den lugna kanalbanken. När ni kommer fram till Söderköping checkar ni in på Korskullens Camping & Stugby. På kvällen avnjuter ni middagen på restaurang i Söderköping.

 

Dag 5 Söderköping - Mem - Söderköping
(Cykeltur 12 km) 

Efter avslutad frukost rekommenderar vi en tur ut till Mem, där Göta kanal mynnar ut i Östersjön (slutmålet på kanalen). 

Ni har nu upplevt hela Göta kanal - en unik cykelupplevelse som  tagit er från en av Sveriges största insjöar Vänern, ända ut till havet, Östersjön.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
23 maj – 23 aug
10000 SEK 6500 SEK 3000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningskydd/person 200 SEK
Enkelrumstillägg Hela kanalen 1600 SEK
Extra natt enkelrum, Pensionat Prästgården 900 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Avdrag egen cykel -500 SEK
Bagagetransport / pers. 1500 SEK
Elcykel 1250 SEK
Tillval Högre boendekomfort /personi Söderköping 500 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg. 
Pensionat Prästgården ligger ca 400 meter från järnvägsstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/