Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelsemestern som har allt! Upplev hela Göta kanal, 6-dagar

ID VGT9 | Göta Kanal, Göta kanal, Söderköping - Motala, Västergötland

6dagar
Cykel Båt & Cykel

Sammanfattning

Det unika cykelpaketet! (Paketet som har allt) Enda paketet där man får uppleva hela Göta kanal! På den här cykelsemestern har vi tagit med de bästa hotellen och restaurangerna i respektive område. Det här är vårt "Unika paket" som tar Er från Vänern till Östersjön. Cykelpaketet startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Cykelsemestern går längs hela Göta Kanal. Cykelturen passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. Detta är det enda cykelpaket där man får uppleva "hela" Göta kanal, väst - öst........................ *Önskar ni andra startdagar ?? Ring oss!

Startdagar

fredag, lördag, söndag

Ingår

1 st Hotellövernattning på Pensionat Prästgården
1 st Övernattning på Idas Strandgård (toalett på rummet & dusch i korridor)
1 st Övernattning på Ljungsbro Ferieboende ( toalett & dusch på rummet)
1 st Övernattning på Kapten Billés (toalett & dusch i korridor)
1 st Hotellövernattning på Söderköpings Brunn
2 st Lunch
2 st Lunchpaket
5 st Middagar (2-rätters exkl. dryck)
5 st Frukosbuffé
1 st Inträde till Göta kanalmuseèt
1 st Cykel 7-växlad med cykelkorg o hjälm (från 8 år).
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning
1 st Båttur med M/S Kung Sverker
1 st Båttur med Vikensnabben
1 st Transport Karlsborg - Motala

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 16 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda och här väntar middag. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2 Töreboda - Forsvik - Karlsborg 

(cykeltur 54 km)

Efter frukosten på Pensionat Prästgården går cykelpaketet vidare mot dagens mål, Karlsborg vid Vättern. Idag kommer ni att cykla utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av de två handmanövrerade slussarna längs Göta kanal, den andra finns i Borensberg i Östergötland.

Från Tåtorp åker ni med Jonas som är kapten på Vikensnabben. Det är en rolig upplevelse att åka genom sjön Viken. Båten är en öppen styrpulpet som kan transportera ca. 10 personer med cyklar. Färden tar 50 minuter. När ni är åter i hamn så cyklar ni in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort. Cykelpaketet tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Strandgård.

Tips! Får du en stund över innan middagen, rekommenderar vi en guidad tur på Karlsborgs fästning.

 

Dag 3 Karlsborg - Motala - Borensberg - Bergs slussar (Ljungsbro)

(Transport runt sjön Vättern + M/S Kung Sverker, cykeltur 25 km)

Efter frukosten fortsätter äventyret till Motala som ligger på andra sidan Vättern. En transport kommer för att hämta upp er vid Idas Brygga. Ni anländer till Motala kl.10.00 och kanalbåten M/S Kung Sverker avgår kl.10.30. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som kommer serveras ombord. Kl.12.30 anländer ni till Borensberg. Här följer ni kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs slussar. Bergs slussar  är ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut. Slusstrappan i Berg består av 7 slussar!
Ni övernattar på boendet i Ljungsbro och middagen serveras vid Bergs slussar.
.


Dag 4 Ljungsbro - Norsholm 

(cykeltur 40 km)

Idag ser ni inte kanalen förrän ni kommer fram till Norsholm. Cykelturen tar er runt norra sidan av sjön Roxen. Slingrande vägar upp och ner i backarna och vacker utsikt väntar er på turen. Väl framme i Norsholm checkar ni in på Kapten Billes där middag och skön säng väntar. 

 

Dag 5 Norsholm  - Söderköping

(cykeltur 25 km)

 På vägen till Söderköping cyklar ni norr om sjön Asplången innan ni är tillbaka på den lugna kanalbanken. När ni kommer fram till Söderköping checkar ni in på Söderköpings Brunn som är ett 4-stjärnigt hotell, Söderköpings finaste. På kvällen avnjuter ni en 2-rätters middag i deras restaurang.


Dag 6 Söderköping - Mem - Söderköping

(cykeltur 12 km) 

Söderköpings Brunn har en härlig frukostbuffé. 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
23 maj – 23 aug
12500 SEK 9500 SEK 6000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Enkelrumstillägg 1600 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Avdrag egen cykel -500 SEK
Packväska 150 SEK
Bagagetransport / pers. 1500 SEK
El cykel 1250 SEK
Extra natt Enkelrum Pensionat Prästgården 900 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen finns på Café Visthuset som ligger ca. 400 meter från Pensionat Prästgården och ca 500 meter från järnvägsstationen.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/