Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelweekend i hjärtat av Dalarna, start Siljansnäs, 3-dagar

ID DS2 | Dalarna Siljan

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett cykelpaket i det vackra Dalarna. Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs i Leksand till Rättvik och Tällberg med sina vackra träbyggnader. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Cykelpaketet startar och slutar i Siljansnäs. Alla dagar bor ni på bra hotell och ni äter gott. Upplev Vasaloppets historia på Vasalopps museumet och upptäck Zorn på den vackra utställningen.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 2-rätters
1 st 1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg (från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Siljansnäs - Leksand - Tällberg - Rättvik

(Cykelsträcka 40 km)

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark med möjlighet till bär- och svampplockning. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen. 

Cykelturen går vidare mot Hotell Lerdalshöjden som ligger i Rättvik som har en fantstisk vy över sjön Siljan. Från Hotellet ser man Långbryggan som sträcker ut sig hela 625 meter från stranden, en mäktig syn. Cykelturen tar er först till Tällberg som ligger på sluttningen ner mot Siljan. Alla hus är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Tällberg är en av sveriges mest kända turist-och besök ort. Ett måste  när man är i Tällberg det är att göra ett besök i något av deras mysiga caféer och deras hantverksbodar.  Efter ett mysigt fikastopp i Tällberg cyklar ni vidare utmed sjön till Rättvik. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan. Ni kommer att få en smakupplevelse och en skön säng. Hotell Lerdalshöjden är kända för sin mat. Under dessa två dagar kommer ni att bli bjudna på 2-rätters middagar.

  

Dag 2 Rättvik ( Dalhallaturen)

(Cykelsträcka 25 km)

Efter frukostbuffén så går cykelsemestern vidare mot nya upplevelser. Dagsturen idag bjuder på allt vad Siljansbygden har att erbjuda, turen är lättcyklad i flackterräng och man cyklar växelvis på grus och asfalt, vilket gör den till en utmärkt utflykt i Siljansleden. Ni kommer att cykla förbi kända turistmål som konsertarenan Dalhalla , keramikfabriken Nittsjö Keramik. Ni trampar även förbi Wasastenen, kyrkstallarna vid Rättviksskyrka och Rättviks Gammelgård. Till kvällen blir ni serverade en 2-rätters middag på Hotell Lerdalshöjden.

 

Dag 3 Rättvik - Tällberg - Leksand - Siljansnäs

(Cykelsträcka 40 km)

 Idag cyklar ni återigen till Tällberg som är ett sveige i ettt miniatyr. Njuta av ett fika stopp även idag, detta kan man inte få nog av. När ni kommer till Siljansnäs för att lämna era cyklar så ska ni passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra.

Utanför naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har ni en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturrumet ligger.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
3000 SEK 2200 SEK 1000 SEK

Kampanjer

10% rabatt om du bokar innan 2020-02-29.

Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 800 SEK
Cykel avdrag -300 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
El-cykel 800 SEK

Om ni har åkt lång väg för att komma till Mora så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna med en extra natt i Mora.