Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykelweekend i hjärtat av Dalarna, start Siljansnäs, 3-dagar

ID DS2 | Dalarna Siljan

3dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett cykelpaket i det vackra Dalarna. Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs i Leksand till Rättvik och Tällberg med sina vackra träbyggnader. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Cykelpaketet startar och slutar i Siljansnäs. Båda nätterna bor ni i Rättvik med fantastisk utsikt över SIljan och bygden runt omking. Upplev Långbryggan, Tällberg och förstklassigt hantverk.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter
2 st Frukostbuffé
2 st Middagar 2-rätters
1 st 1 st 7-växlad damcykel inkl. cykelkorg (från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Siljansnäs - Leksand - Tällberg - Rättvik

Cykelsträcka 40 km

Cyklarna hämtar ni ut i Siljansnäs som är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen. 

Cykelturen går vidare mot Hotell Lerdalshöjden som ligger i Rättvik som har en fantastisk vy över sjön Siljan. Från Hotellet ser man Långbryggan som sträcker ut sig hela 625 meter från stranden, en mäktig syn. Cykelturen tar er först till Tällberg som ligger på sluttningen ner mot Siljan. Alla hus är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Tällberg är en av Sveriges mest kända turist-och besöksorter. Ett måste  när man är i Tällberg är att göra ett besök i något av deras mysiga caféer och deras hantverksbodar.  Efter ett mysigt fikastopp i Tällberg cyklar ni vidare utmed sjön till Rättvik. Ni checkar in på Hotell Lerdalshöjden.  En god middag och en skön säng väntar här. 

  

Dag 2 Rättvik ( Dalhallaturen)

Cykelsträcka 25 km

Efter frukostbuffén så går cykelsemestern vidare mot nya upplevelser.

Det här är cykelturen som bjuder på allt det bästa av Rättvik med omnejd. Cykla förbi den kända konsertarenan Dalhalla, keramikfabriken Nittsjö Keramik och stanna till för lunch på White Guide-listade Solgårdskrogen. Turen passerar också flera intressanta geologiska platser – förutom Dalhalla även Amtjärnsbrottet och Skålberget.

Turen går växelvis på grus och asfalt, vilket gör den lättcyklad och en perfekt utflykt i Siljansbygden. De många sevärdheterna längs vägen gör Dalhallaturen till en perfekt utflykt för dig.
Åter till Hotell Lerdalshöjden där en 2-rätters middag väntar.

 

Dag 3 Rättvik - Tällberg - Leksand - Siljansnäs

(Cykelsträcka 40 km)

Idag cyklar ni återigen till Tällberg som är ett Sverige i miniatyr. Njut av ett fikastopp även idag, detta kan man inte få nog av. Tillbaka i Siljansnäs lämnas cyklarna till cykeluthyraren.
I vanliga fall rekommenderas ett besök på Naturum i Siljansnäs men tyvärr är det stängt under rådande omständigheter med pågående pandemi.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
3000 SEK 2200 SEK 1000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 800 SEK
Cykel avdrag -300 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
El-cykel 800 SEK

Om ni har åkt lång väg för att komma till Siljan så kan det vara skönt att ta en extra natt i Mora innan er cykelsemester börjar. Vi hjälper er gärna med en extra natt i Mora, på Mora Hotell & Spa.