Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykla hela Gotland med Fårö och Hoburgen, 11-dagar

ID GD9 | Gotland

11dagar
Cykel

Sammanfattning

Hela Gotland med Fårö och Hoburgen - Ett cykeläventyr för den erfarne cyklisten. Cykelpaketet runt hela Gotland med Fårö och Hoburgen. Tillfälle att uppleva Gotlands historia och kultur men även tillfällen att sola och bada. Startar och slutar med natt i Visby. Första sträckan från Visby till Lummelunda är det cykelbana, så ni kan lugnt och avslappnat komma in rätt tempo. Nytt för i år är att Pensionat Warfsholm har byggts om till ett 4-stjärnigt hotell. Njut av atmosfären och det härliga läget alldeles intill havet!

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Solhem hotell
1 st Vandrarhemsnatt, Lärbro inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor)
2 st Bed & Breakfast nätter, Fårögården
1 st Stuga inkl. dusch & toa, Slite stugby
1 st Pensionatnatt inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen
2 st Pensionat nätter inkl. sängkläder, Pensionat Holmhällar
1 st Hotellnatt, Warfsholm Pensionat
10 st Frukostbuffé
8 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
1 st 7vxl. cykel inkl. packväskor
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Visby 

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Hotellet ligger alldeles intill ringmuren och ni ser färjelägret från hotellet, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Ät på någon av restaurangerna som ligger innanför medeltidsmuren i Visby.

 

Dag 2    Visby -Lärbro 

(Cykeltur 47 / 62 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar er cykelsemester. När ni cyklar ut från Visby kommer ni att ha ringmuren tätt intill er  på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Cykelturen går förbi den kända parken, Almedalsparken. ( Ni kanske vill börja er politiska karriär här till sommaren ?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. Efter ca 1.5 timma är ni framme vid Lummelunda grottorna.

Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i Grottorna. Passa på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett besök på Krusmyntagården som ligger strax innan ni kommer till Lummelunda.

Om ni har ork i benen kan ni ta en extra tur på ca. 15 km. Cykelturen tar er då till Häftingsklint och vidare till Hagvards och Medebys Raukar. Cykla vidare mot Hallshuk som ligger precis vid havet. Ni kommer att komma till Kappelshamn som ligger precis utmed vattnet, är ni på badhumör kan ni ta ett dopp. Cykelturen fortsätter mot Lärbro som ligger i inlandet på Gotland, här väntar middag och en skön säng.

 

Dag 3    Lärbro - Fårö 

(Cykeltur 50 km)

Efter frukosten cyklar ni vidare mot Fårösund men innan ni kommer fram till färjelägret kommer ni att cykla utmed havet på vissa sträckor,. Cykelturen tar er förbi den lilla sjön som kallas den "Blå Lagunen" med sitt turkosklara vatten, ( Kallt och skönt). Cykelsemestern går vidare mot färjelägret Fårösund, här kommer en färja att ta er över sundet till Fårö som är dagens mål. Ett måste är att besöka Bergmanscentret. Ni cyklar alldeles förbi Bergmanscentret när ni är på väg till Fårögården. Ikväll väntar middag och logi på er i Fårögården. Gotlands cykelpaket går mot Sudersandsviken där ni kommer att bli i två dagar på Fårögården. Ikväll väntar middag och logi.

 

Dag 4  Fårö  

(Vila)

I dag är det vila på er cykelsemester!

Dags att bege sig ut på Fårö och utforska ön. Några tips på Raukområde är följande Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet har ni ett fint bad som heter Ekeviken. Besök gärna Fårö fyr som ligger längst ut på Fårö. 
Passa på att besök Ebbes på Fårö. De säljer allt från kläder, skor, souvenirer och naturligtvis fårskinn. 
Ta cykeln till Kutens bensin & Creperi, det är ett måste när man är på Fårö -ett kultställe.
Till kvällen äter ni en god middag på Restaurang Fårögården.

 

Dag 5            Fårö - Slite

(Cykelsträcka 63 km)


Efter frukostbuffén på Fårö går cykelturen söder ut mot Slite. För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund för att cykla vidare till Slite som är dagens mål. Vill ni upptäcka något mycket annorlunda så ska ni cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige. Havet är närvarande överallt , och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum. Cykelsemestern går vidare till Slite Strandby som ligger utmed havet. 

 

Dag 6                Slite - Ljugarn

(Cykelsträcka 56 km)

Efter en behaglig sömn och frukost är det dags att hoppa upp på cykeln igen. Nu bär det av söderut . I dag går cykelturen på lite större vägar och dels på väldigt små grusvägar som går alldeles utmed havet. Ni cyklar runt udden vid Katthammarsvik. Efter udden går er cykelsemester vidare till fornminnet Ardre Ödekyrka. Sedan har ni inte långt kvar till Ljugarn och Pensionat Lövängen. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum. Middag med havsutsikt och en skön säng väntar på er i kväll. 

 

Dag 7               Ljugarn - Holmhällar

(Cykelsträcka 66 km)

Efter frukostbuffén går cykelturen till Holmhällar som ligger vid Hoburgen. I dag kommer ni att cykla bland gotländska gårdar och kyrkor, njut av den sköna lantluften. Ni fortsätter söderut och slutligen är ni framme vid Holmhällar Pensionat. Middag och logi väntar på er.

 

Dag 8               Hoburgen

(Vila)

I dag är det fria aktiviteter. Efter en god sömn och en härlig frukost, skall ni bara njuta av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. I en stenlada från tidigt 1800-tal, finns det en utställning om Gotlands natur.

Hoburgen har mest soltimmar i landet och doften av själslig närhet. 
Pensionat Holmhällar bjuder på middag och logi. 

 

Dag 9           Holmhällar - Warfsholm

(Cykelsträcka 70km)

Efter frukosten går cykelsemestern norr ut. Genom ett naturreservat cyklar ni utmed havet. Vid Warfsholm blir det skönt med lite vila. Här serveras middag på Pensionat Warfsholm.

 

Dag 10             Warfsholm - Visby

(Cykelsträcka 33 km)

Idag är det dags för den sista sträckan på Gotlands cykelpaket. Gör ett besök på Nymansgård här ser ni deras hantverk med lamm och lammskinn.
Besök även Prinsessan Eugènies sommarhus som byggdes i början av 1860-talet. När ni cyklar från Warfsholm till Visby så finns det en hel del hantverk som ni kan titta på.
Se upp för får på cykelvägen!!
Åter i Visby checkar ni in på Solhem Hotell.

 

Dag 11                            Visby


Frukostbuffé serveras med ringmuren intill er.
Idag avslutas Gotlands cykelpaket.
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet. 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
14800 SEK 11700 SEK 5000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 3700 SEK
Solhem Hotel, Extra natt i dubbelrum 1450 SEK
Solhem Hotel Extra natt Enkelrum 1200 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Avdrag egen cykel -1100 SEK
El-cykel 1400 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby,bokar vi gärna in det åt Er.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00