Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Dagskryssning på Göta kanal, B&B (startdagar måndagar & onsdagar)

ID VGT37 | Göta Kanal

2dagar
Båt

Sammanfattning

5 timmars kryssning på en av Göta Kanals vackraste sträckor. Under denna tur passerar man 16 slussar med en nivåskillnad på ca. 40 meter. Övernattning på B&B i Töreboda.

Startdagar

måndag, onsdag

Ingår

1 st B&B inkl. sängkläder och handduk
1 st Frukostbuffé
1 st Lunch ombord på båten
1 st 1-rätters middag (exkl. dryck)
1 st Båtkryssning inkl. guidning
1 st Busstransfer

Paketbeskrivning

 

Dag 1 Töreboda

Ni checkar in på B&B i Töreboda.
Har ni lust kan ni denna dag hyra en cykel för att trampa på den gamla dragvägen som går parallelllt med Göta kanal. Sträckan är perfekt för cykling då den är helt bilfri. Till kvällen serveras det en middag på närliggande restaurang.

 

Dag 2 Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(Båtkryssning inkl. busstransfer. ca 6 timmar)

Frukosten hoppas vi att ni kan avnjuta på terassen eller i den lummiga trädgården på Pensionat Prästgården som ligger ca. 400 meter från ert boende.
Passagerarbåten M/S Bellevue avgår från Töreboda kl.10:30.

Innan ni kommer fram till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 16 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under er båttur på M/S Bellevue serveras lunch ombord samtidigt som kaptenen Sonny Modigh guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser.

Båten glider fram i en hastighet av 5 knop på Göta kanal - Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Luta er tillbaka och bara njut av svensk sommar när den är som bäst! 

Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, återfärden tar cirka 45 minuter.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
21 maj – 3 sep
2100 SEK 1700 SEK 600 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Frukostbuffé / pers. 80 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.