Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Dagskryssning på Göta kanal till Karlsborg, två slussar, hotell, onsdagar

ID VGT15 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Båt

Sammanfattning

Välkommen ombord på M/S Sandön. Sandön har trafikerat Göta Kanal i 35 år men har fortfarande inte fått nog. Följ med på en resa från Töreboda till Karlsborg genom svensk historia och se vad kanalen har att erbjuda. Båtkryssningen passerar både genom trollskog, sjöar och jordbruksmarker. Vårt fartyg som byggdes år 1910 är Göta Kanals äldsta dagstursfartyg så en båtkryssning med oss är inte bara en transport utan en gemytlig upplevelse både för gammal och ung. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet.

Startdagar

onsdag

Ingår

1 st Hotellnatt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum
1 st Frukostbuffé
1 st Lunch på båten
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Båtkryssning
1 st Busstransfer

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Karlsborg - Töreboda

(Båtkryssning inkl. busstransfer 6 timmar)

Båtkryssning med M/S Sandön avgår från Töreboda kl.10.00 mot Karlsborg. Bilparkering finns på Pensionat Prästgården.
Från Pensionat Prästgården är det ca. 500 meters promenadavstånd.
Under er 5 timmar långa båtkryssning mot Karlsborg kommer ni att passera två slussar och bland annat det mysiga och anrika Forsvik.
Lunchen serveras under färden medan ni blir guidade utav kaptenen på M/S Sandön.
Väl i Karlsborg hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 50 minuter. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. 

 

Dag 2 Töreboda

Frukostbufféen äter ni på Pensionat Prästgården i Töreboda, här kan ni sitta på den fina uteserveringen om vädret tillåter. Har ni lust kan ni hyra en cykel och upptäcka den andra halvan av Göta kanal mot sjön Vänern och Sjötorp. Passa på att se kanalen från dragvägen som kantas av vacker svensk sommargrönska. Fråga oss om tips på utflyktsmål! 

 

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Sandön, redo för att njuta av dagen på Göta Kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
12 jun – 15 aug
2650 SEK 1900 SEK 900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att färdas med båt på Sveriges blå band, Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Göta kanal - Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.
Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/