Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Dagsutflykter med cykel från Visby, 6-dagar

ID GD3 | Gotland

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Ett bekvämt sätt att upptäcka Gotland. Ett cykelpaket för er som vill upptäcka Gotland på ett bekvämt sätt. Ni bor på samma hotell i Visby. Ni gör trevliga dagsutflykter från Visby. Cykelturer i Fårö, Lummelundagrottorna, Vikingabyn, Tofta och Stora Karlsö och framförallt Visby.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

5 st Hotellnätter
5 st Frukostbuffé
1 st 7-växlad Cykel med packväskor inkl. hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1                                                   Visby 
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Ni finner hotellet vid Solhemsgatan ca. 400 meter från färjelägret, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. I Visby finns massor av trevliga restauranger innanför ringmuren.

Dag 2 ( cykling 40 km )                   Visby - Lummelundagrottan - Visby
Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar er cykelsemester. Cykelturen går från Visby och ni kommer ni att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. På er cykelsemester kommer ni att cykla förbi den kända parken som heter Almedalsparken. (Ni kanske vill börja er politiska karriär?) Vill ni ta ett dopp går det utmärkt på Snäckbadet utanför Visby. 
Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i Grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Ha en bra kväll i Visby.

Dag 3 (Busstur + cykling på Fårö)                              Visby - Fårö
Visbys cykelpaket tar er till Fårö. Ni får ta bussen som går regelbundet. Färden tar ca. 1 timme. Ni kommer att stanna hela dagen på Fårö för att senare ta bussen tillbaka till Visby.

Dag 4 ( cykling 40km )                    Visby - Tofta Strand - Visby
Efter en skön sömn och en härlig frukost börjar er cykelsemester i dag. Cykelturen kommer att gå utmed havet. I Kneippbyn hittar man Villa Villerkulla, ett Vatten och Sommarland och äventyrs golf. Ni kommer att uppleva helt fantastiska vyer på den här delen av Gotland. Se upp för får på cykelvägen!! Tofta Strand erbjuder härliga bad. När ni är nöjda med sol och bad återvänder ni till Visby.

Dag 5 (  Busstur)                               Visby - Stora Karlsö   - Visby
Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Många åker även ut till Stora Karlsö för att möta det lugn och den stillhet som råder på ön. På Stora Karlsö kan ni betrakta Sillgrisslor och Tordmular och sin säregna växtlighet.Senare på eftermiddagen går båten tillbaka till fastlandet. Ni tar bussen åter till Visby. Ni bokar och betalar er biljett till Stora Karlsö själva. Bokning BåtenTel.0498 - 24 04 50.

Dag 6                                                   Visby
I dag är det sista dagen på ert cykelpaket. 
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
11 jun – 14 aug
6400 SEK 6000 SEK 3100 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 2250 SEK
Extra natt Enkelrum 11200 SEK
Extra natt Dubbelrum 1450 SEK
Egen cykel avdrag -500 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Önskar ni bo på 4-stjärnigt hotel väljer ni Best Western Strandhotel / pers. 1000 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby så hjälper vi gärna till.

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn och Oskarshamn via Destination Gotland. Tel.0771 - 22 33 00