Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

En historisk busstur med guidning utmed Göta Kanal

ID VGT13 | Göta Kanal, Västergötland

1dag
Vandra

Sammanfattning

Lär känna ett av Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Under en dag blir ni guidade utmed den västra delen av Göta Kanal och njuter av en god lunch på Restaurang & Pensionat Prästgården.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

Reseledare som guidar, Kaffe med smörgås, museum biljett, lunch, eftermiddags kaffe med hemgjord paj.

Paketbeskrivning

Ni hälsas välkomna av vår reseledare som skall lotsa er under dagen för att göra ert besök på Sveriges största byggnadsprojekt till ett minne.

Vi börjar dagen med att dricka kaffe och smörgås som vi avnjuter strax intill kanalen i Sjötorp vid Vänern.

Upptäcktsfärden börjar med att vi gör ett besök på Göta kanal-museum i Sjötorp. Här får vi se och lära oss en del av historien om Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Efter den guidade turen går vi på bussen som transporterar oss utmed kanalen till nästa stopp Norrkvarn.  Här har kanalbolaget byggt upp Göta kanal i miniatyr, väl värt ett besök.

Efter Norrkvarn fortsätter vi mot Töreboda för att inta en god lunch på Restaurang & Pensionat Prästgården som är en av kanalens trivsammaste restauranger. Innan vi kommer hit har vi gjort några stopp på vägen som t ex. för att se på slussning och några viktiga platser som man bör se. Det finns även möjlighet att handla och se gediget hantverk i Hajstorp.

Efter lunchen på Restaurang & Pensionat Prästgården i Töreboda fortsätter vi vår historiska resa. Vi åker buss till kanalens högsta punkt Lanthöjden för att bese obelisken. Besöket avslutas i Jonsboda café med hemlagad paj. Ni intar efterrmiddagsfikat utmed kanalen på Jonsbodas uteservering. 

Om ni önskar så kan vi hjälpa er med att boka buss.