Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Göta kanals Barnvänliga cykelpaket

ID VGT42 | Göta Kanal

3dagar
Båt & Cykel

Sammanfattning

Nu har vi glädjen av att ha ett riktigt Barnvänligt cykelpaket utmed Göta kanal. Cykelsträckorna är väldigt lätt cyklade med helt bilfria vägar och vi har lagt till lite roliga stopp på vägen som man kan titta på. Passagerarbåten M/S Sandön transporterar er en bit på Göta kanal. Ni bor på två olika boenden. Första dagen bor ni på Pensionat Prästgården i Töreboda och här kommer ni att få en biljett till badet i Töreboda. Andra dagen bor ni i campingstugor som ligger intill kanalen. Här kan man sitta på bryggan och meta och se vem som får mest fisk.

Startdagar

tisdag

Ingår

1 st. Hotell natt på Pensionat Prästgården
1 st. logi i 4-bäddsstuga inkl. sängkläder och handduk
2 st. Frukostbuffé
2 st. Lunch exkl. dryck
2 st. Middagar exkl. dryck
1 st. Badbiljett Töreboda badet
1 st. Båtbiljett M/S Sandön

Paketbeskrivning

 

Dag 1 Cykling 30 km

Töreboda - Norrkvarn - Hajstorp - Töreboda
Ni börjar er cykelfärd i Töreboda. På Pensionat Prästgården får ni en liten genomgång av paketet och ni kommer även att få en karta över Göta kanal området. Cykelturens första dagsmål är Norrkvarn, hit är det ca. 15 km väldigt lätt cykling.
Ni kommer att cykla förbi sommarhagar med kor som betar och ni har kanalen precis intill er med båtarna som tuffar förbi i det lugna vattnet. När ni kommer fram till Norrkvarn så bjuds det på lunch. Vi rekommenderar er att ni ska gå en liten upptäcksfärd på Minikanalen. Minikanalen är uppbyggt för barn så här kan man testa och se hur slussarna funkar. Man kan köpa små leksaksbåtar som barnen kan leka med i den uppbygda kanalen.  När man känner för det så cyklar man tillbaka till Töreboda. Efter ca.10 km. gör ni ett stopp i Hajstorp och här finns ett litet museum med gamla redskap som lantbruket hade förr i tiden.  Nu har ni bara 5 km lätt cykling kvar till Pensionat Prästgården i Töreboda. Vid fint väder kan ni ta ett bad i de barnvänliga poolerna innan ni äter middag.

 

Dag 2 Passagerarbåt & Cykling 7 km

Töreboda - Tåtorp - Jonsboda
Efter frukostbuffén på Pensionat prästgården tar ni er till M/S Sandön som ligger förankrad vid hamnen i Töreboda. Självklart tar ni med era cyklar på båten. Färden tar ca. 2 timmar. Kaptenen på M/S Sandön kommer att guida er under eran båtfärd på Göta kanal. När ni har kommit fram till den gemytliga lilla platsen Tåtorp så är det dags för lunch på Tåtorps café som ligger några hundra meter från den handdrivna slussen.
Kanske barnen har hjälpt till att slussa M/S Sandön genom en av kanalens enda handdrivna sluss som är kvar från Baltzar von Platens tid. För att komma till Jonsbodas cafe & camping så ska ni cykla 7km. väldigt lätt cykling. Ni kommer att passera en av kanalens vackraste del som kallas bergskanalen. Här är det trångt för båtarna att passera igenom kanalen för här var dem tvungna att spränga igenom berget för att Göta kanal skulle fortsätta genom Sverige.
Även idag är det helt bilfria vägar och ni cyklar alldeles intill kanalen. Ni passerar Lanthöjden som är Kanalens högsta punkt på 91,5 m. över havet. 

Jonsboda är en riktig sommaridyll, här känner man lugnet in på bara kroppen. Ni kommer att bo och äta alldeles intill kanalen med korna som granne. Har ni lust att fiska finns det metspö och flytvästar att låna. Tänk vad härligt att sitta vid båtbryggan med metspöt. På kvällen rekommenderar vi en stund i den vedeldade bastun som ligger alldeles intill kanalkanten. Detta kan man kalla en riktig cykelsemester med total avkoppling.

 

Dag 3 Cykling 7 km

Jonsboda - Töreboda

Njut av frukosten på terassen medans båtarna tuffar förbi. Cykelturen avslutas i Töreboda.  

 

 

 

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
12 jun – 19 aug
2995 SEK 2400 SEK 1900 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK

 

Har ni långt att resa?

För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

 

Ställ bilen hemma!!

Ta tåget till töreboda.
www.sj.se