Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Cykel & Båt, 2-dagar (startdagar tisdagar & torsdagar)

ID VGT29 | Göta Kanal

2dagar
Båt & Cykel

Sammanfattning

Cykelpaket med båtkryssning på Göta Kanal under 2 dagar. I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inkl. lunch och bussresa. Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken. Ni bor på B&B i Töreboda. Middagen serveras på en närbelägen restaurang i Töreboda.

Startdagar

tisdag

Ingår

1 st Natt på B&B inkl. sängkläder
1 st Lunchpaket
1 st Lunch ombord på båten
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
1 st Frukostbuffé
1 st Båtkryssning
1 st Busstransfer
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st Cykel 3vxl. med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
Cykelservice (gäller hyrd cykel).

Paketbeskrivning

 

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda


(Båtkryssning inkl. busstransfer ca 6 timmar)

M/S Bellevue avgår från Töreboda kl.10:30. Från Prästgården är det ca. 400 meters promenadavstånd till båten. Innan ni kommer fram till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 16 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under er båtkryssning på M/S Bellevue kommer ni att bli serverade lunch samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser. Båten skrider fram i hastigheten 5 knop, så det är bara att luta sig tillbaka och njuta av ett av Sveriges mest kända byggnadsverk.

Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter.
Ni bor på B&B och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. 

Dag 2 Töreboda - Tåtorp - Töreboda

(Cykelsträcka 34 km)

Efter frukostbuffén på Pensionat Prästgården startar ert cykelpaket från Töreboda och går på den gamla dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns Göta kanals enda handvevade sluss. Ni kommer att passera det vackra Lanthöjden som är en liten ö i kanalen, här står en obelisk som berättar att detta är den högsta landpunkten på Göta kanal, 91,5 meter över havet. Passa på att avnjut ert lunchpaket utmed Göta kanal. När andan faller på går cykelturen tillbaka mot Töreboda.


Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Bellevue, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
21 jul – 3 sep
2600 SEK 1850 SEK 950 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Avdrag egen cykel -200 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/