Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Läckö-slott, Göta kanal & Karlsborgs-Fästning, 4-dagar

ID VGT44 | Göta Kanal

4dagar
Cykel

Sammanfattning

I detta paket så får ni med några av Sveriges mest besökta resmål. Besöksmålen är Läckö slott som ligger på Kållandsö i Lidköpings. Göta kanal som är Sveriges största byggnadsverk. Karlsborgs fästning belägen på Vanäs udde i Vättern är en av Sveriges största och bäst bevarade fästningar. Ni bor på hotell och ni äter på de populäraste restaurangerna som ligger intill resmålen. Ni bilar mellan attraktionerna.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Biljett Läckö-slott
1 st Hotell Naturum Läckö-slott
4 st 2-rätters middag exkl. dryck
1 st Hotell Pensionat Prästgården
1 st Lunch
1 st Göta kanal museumbiljett
3 st Frukost
1 st Hotell Idas Strandgård
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1  Läckö - Slott Lidköping

Välkommen att övernatta på naturum Vänerskärgården - Victoria huset, det är utsett till ett av de häftigaste hotellen i Skandinavien enligt tidningen The Times.  På kvällen blir ni serverade en 2-rätters middag på Restaurang Hvita Hjorten i naturum Vänerskärgården - Victoriahuset. Här är det Närodlad gastronomi som gäller. Varje dag skördas grönsaker och kryddor i Lilla Slottsträdgården, Vänerfiskare, bönder och jägare kommer med sina råvaror som strax efter kommer att serveras i restaurangen. Närmare naturen kan man inte komma.

Innan ni intar middagsbordet så får ni en guidad tur på Läckö Slott. Slottet är en hänförande barockpärla, byggd på medeltida grund. Ända sedan 1298 har det stått en borg på klippan vid Vänern, omgiven av vatten. 

 

Dag 2   Göta kanal   Töreboda - Sjötorp- Töreboda

( Cykeltur 40 km lätt cykling )

Göta kanal är ett av sveriges största byggnadsverk och besöksmål. Under er vistelse vid Göta kanal så bor ni på det pittoreska Pensionat Prästgården som ligger intill kyrkan med lummig grönskande trädgård.
Ni gör en cykelutflykt från Töreboda till Sjötorp tur & retur. Ni cyklar på helt bilfri cykelväg alldeles intill Göta kanal. Ni har endast 1 meter till strandkanten. På er cykeltur kommer ni att passera små mysiga platser som tex. Hajstorp med sina slussar som är värt att stanna och titta på skådespelet med båtfararna.Lite längre framso kmmerni till Norrqvarn här har debyggt upp en minikanal så här ser man hela Göta kanal från Sjötorp till Söderköping. Lite längre fram så kommer ni till Sjötorp och här serveras lunch på Cafe Baltzar som ligger vid hamnen och gör ett besök på Kanal museumet så får ni även i er lite kultur historia. I Töreboda serveras en 2-rätters middag på vid gästhamnen i Töreboda.

 

Dag 3   Karlsborgsfästning

Frukostbuffen serveras på Pensionat Prästgården efter en avslappnad cykeldag utmed Göta kanal.
Idag beger ni er till Sveriges reserv huvudstad Karlsborg. 

 

Karlsborgs fästning står stabilt på Vanäs udde i Vättern som är en av de största och bäst bevarade fästningar i Sverige. Under 1800-talet planerades att karlsborg skulle ha rollen som Sveriges reservhuvudstad och vara säte för kungahus, regering, riksdag och guldreserv i krigstider.
Ni checkar in på Idas Brygga som ligger intill kajkanten med en stor härlig uteservering. Boendet heter Idas Strandgård som ligger ca. 2 km. från restaurangen. Ni kommer att erhålla en guidad tur på f'ästningen som är en upplevelse för stora som små.  På kvällen äter ni en 2-rätters middag på idas restaurang som är en av de bästa i området.

 

Dag 4 Karlsborg

Idag återsår endast frukosten Idas Brygga på detta weekendpaket.
Om ni inte gick fästningsturen igår så ggår det lika bra att bese Fästningen idag.

 

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
8 jun – 23 aug
5600 SEK 3200 SEK 2300 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Cykel Göta kanal 200 SEK

Ni kommer att få se Sveriges största och vackraste byggnadsverk under 4-dagar.