Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Minipaket med Cykel längs Göta kanal, 2-dagar

ID VGT10 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Cykel

Sammanfattning

På den här cykelsemestern upplever ni en riktig svensk sommaridyll med båtarna som tuffar förbi när ni sitter på er veranda. En härlig sommarbuffée dukas upp och avnjutes alldeles intill kanalen vid Jonsboda Café & Camping Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket på kanalens dragvägar som är helt bilfria. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal - Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Cykelsemestern startar och slutar i Töreboda. Cykelpaketet är som ett spännande historiskt skådespel. Det är över 200 år sedan det första spadtaget togs och år 1832 invigdes detta enorma byggnadsverk.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Övernattning Jonsboda Café & Camping exkl. sängkläder del i 4-bäddsstuga
1 st Lunch
1 st Sommarbuffé (exkl. dryck)
1 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Göta kanalmuseét
1 st Cykel 3-växlad med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Jonsboda

(Cykeltur 47 km)

Er cykelsemester startar i Töreboda och går på den gamla dragvägen utmed Göta kanal till Sjötorp. I Sjötorp blir ni serverad lunch på Café Baltzar. För att få veta lite mer om hur kanalen byggdes, får ni inträde till kanalmuséet som ligger i Sjötorps hamn. När andan faller på vänder ni cykeln tillbaka mot Töreboda och fortsätter ytterligare 7 km till Jonsboda Café & Camping. På vägen dit kan ni passa på att göra ett stopp i Norrkvarn där Minikanalen finns, en miniatyrmodell av Göta kanal. Det är spännande för alla åldrar.

Jonsboda är en riktig sommaridyll, här känner man lugnet in på bara kroppen. Ni kommer att bo och äta alldeles intill kanalen med korna som granne. Båtarna tuffar förbi under tiden medans ni avnjuter den härliga sommarbufféen på kvällen. Har ni lust att fiska finns det metspö och flytvästar att låna. Tänk vad härligt att sitta vid båtbryggan med metspöt. På kvällen rekommenderar vi en stund i den vedeldade bastun som ligger alldeles intill kanalkanten. Detta kan man kalla en riktig cykelsemester med total avkoppling.

Dag 2  Jonsboda - Tåtorp - Töreboda

(Cykeltur 25 km)

Efter en god frukost går cykelturen vidare mot Tåtorp. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese en av Göta kanals två bevarade handvevade slussar. Den andra finns i Borensberg på östgötasidan. När ni känner er nöjda för dagen cyklar ni tillbaka till Töreboda där cyklarna återlämnas senast kl 19.00.

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 31 aug
1350 SEK 1100 SEK 500 SEK

Kampanjer

10% rabatt om du bokar innan 2020-02-29.

Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd / person. 200 SEK
Lakan och Handduk / person 100 SEK
Barnsits 90 SEK
Packväska 90 SEK
Bagagekörning från Töreboda - Jonsboda - Töreboda 500 SEK
Extra natt Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Extra natt Pensionat Prästgården Enkelrum 900 SEK
El-Cykel 600 SEK
Avdrag egen cykel -200 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Cykeluthyrningen  finns på Café Visthuset, vid kanalbron i Töreboda, ca. 500 meter från tågstationen och ca 400 meter från Pensionat Prästgården.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter och till Café Visthuset ca 500 meter.

http://www.sj.se/