Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Minipaket med Cykel längs Göta kanal, 2-dagar

ID VGT10 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Cykel

Sammanfattning

Minipaketet bjuder på njutbar cykling längs Göta kanal. Cykelleden är helt bilfri och ni färdas en meter från kanalkanten. Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket som är väldigt lättcyklat, passar alla åldrar. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal - Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

1 st Övernattning B&B i Töreboda exkl sänglinne
1 st Lunch
1 st Middag exkl. dryck
1 st Frukostbuffé
1 st Biljett till Göta kanalmuseét
1 st Cykel 3-växlad med cykelkorg och hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 16 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda och här väntar middag. Ni bor på B&B i Töreboda och middagen serveras på närbelägen restaurang. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2  Töreboda -  Tåtorp - Töreboda

(Cykeltur 34 km)

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot Tåtorp och slutligen åter till Töreboda. På vägen passerar ni Wassbacken och därefter ön Lanthöjden där ni kan bese den sju meter höga obelisken som markerar kanalens högsta landpunkt på 91,5 m över havet. Fortsätt den härliga turen till vackra Tåtorp, här mynnar Göta kanal ut i sjön Viken. I Tåtorp kan ni bese en av kanalens två handmanövrerade slussar. Denna sluss byggdes år 1814 och är en nivåsluss, den reglerar vattenståndet mellan kanalen och sjön Viken och har en fallhöjd på 0,2 meter. 

Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på B&B i Töreboda!  Pigga och utvilade är ni redo för att njuta av dagarna längs Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
1350 SEK 1100 SEK 500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Avbeställningsskydd / person. 200 SEK
Lakan och Handduk / person 130 SEK
Barnsits 90 SEK
Packväska 90 SEK
Extra natt Bed & Breakfast inkl. frukost & exkl. sängkläder 700 SEK
Extra natt Pensionat Prästgården Dubbelrum 1350 SEK
El-Cykel 600 SEK
Avdrag egen cykel -200 SEK
Högre boendekomfort, Pensionat Prästgården Dubbelrum 600 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Man cyklar på kanalbanken, den gamla dragvägen, som är bilfri och praktiskt taget utan backar. De stigningar som finns är vid slussarna.Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/