Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

5-dagar Cykelpaket Österlen Runt

ID OL2 | Österlen

5dagar
Cykel

Sammanfattning

Passa på och upplev en cykelsemester på Österlen när det är som vackrast! Detta cykelpaket tar er genom ett landskap med äppelodlingar, konstateljéer, böljande natur och underbara stränder. Upptäck och njut av det matrika Österlen. I Tomelilla och Kivik bor ni på klassiska Skånegårdar.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

3 st Hotellnätter, Hotell Svea, Hotell Blåsingsborg
1 st Pensionatnatt, Pensionat Onkel Enkel
4 st Frukostbuffé
3 st Lunchpaket
2 st Middagar 3-rätters
2 st Middagar 2-rätters
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
1 st 7-växlad cykel (från 8 år)

Cykelservice vid hyrd cykel

Paketbeskrivning

Cykelsemester på Österlen

Dag 1: Simrishamn

Alldeles intill havet ligger den pittoreska staden Simrishamn mitt i Österlen. Ni bor på Svea Hotel som ligger utmed havet på Strandvägen. När ni har installerat er på hotellet är det kanske dags att se sig om i den anrika staden Simrishamn. På kvällen erbjuds en god middag på hotellet med havet som er granne.

Dag 2: Simrishamn - Tomelilla 30 km

Efter en skön sömn och en trevlig frukostbuffé med havsutsikt är det dags att börja er cykelsemester här på Österlen. Hämta ut er lunchväska på hotellet. Lunchen kan sedan avnjutas tex under några äppelträd på färden.

Österlens cykelpaket går mitt i det lantliga landskapet mellan äppelodlingar, ängar och de vackra Skåne-gårdar. Cykelturerna går på småvägar, vissa är små grusvägar som går precis utanför gårdarna och de små byarna som ni kommer att passera. Utmed hela cykelsträckan finns det väldigt många trevliga stopp, tex finns det ett antal hantverks- och konstateljeèr att besöka.

Cykelturen avslutas i Tomelilla som är dagens mål. Pensionat Onkel Enkel bjuder det på en 2-rätters middag och sedan väntar en skön säng.

Dag 3: Tomelilla - Kivik 30 km

Efter frukostbuffén på Pensionat Onkel Enkel får ni hämta era välfyllda lunchväskor.Under er cykelsemester kommer ni att cykla till det populära Kivik, känd för sin marknad och sina odlingar. Kikvik ligger otroligt vackert utmed havet. Den här cykelsträckan är den backigaste på hela er cykelsemester så ta god tid på er.

Passa på att besök konst-ateljeèrna utmed cykelsträckan. Den sista kilometern innan ni kommer fram till det charmfulla Hotell Blåsingsborg går det uppför, där kan ni gärna gå och leda cykeln. Passa då även på att njut av de fina trädgårdarna som Österlen är känt för. Efter uppförsbacken är ni framme, Ni kommer att bo i två nätter och njuta av två underbara 3-rättersmiddagar.

Blåsingsborgs hotell har fått pris för att vara ett av Sveriges Bästa Bord 2011!
Stiftelsen Sveriges Bästa Bord grundades 1991 för att stödja svensk gastronomi genom att årligen ge ut en guide över Sveriges bästa restauranger.

Dag 4: Kivik

På er cykelsemester ska ni passa på att njuta av den goda maten och den vackra naturen. Blåsingsborgs hotell har som tidigare nämnt blivit utnämnd till en av Sveriges bästa bord flera år på raken. Råvarorna till maten tar de från de lokala producenterna.

Besök även Kiviksmusteri, äppletshus, fiskehamnen och Stenshuvuds nationalpark. Glöm inte att ta ett dopp i havet.

Dag 5: Kivik - Simrishamn 18 km

Efter två underbara dagar i Kivik med omnejd är det dags att återvända till Simrishamn. Ni kommer att få er lunchväska påfylld som ni sedan kan avnjuta utmed havet. Lägg kartan åt sidan och följ cykelskyltarna fram. Sista dagen på Österlens cykelpaket.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
8100 SEK 6900 SEK 3000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 2400 SEK
Avdrag för egen cykel -680 SEK
Avbeställningsskydd 200 SEK
Hotel Svea Extra natt. Del i dubbelrum 850 SEK
Hotel Svea Extra natt, Enkelrum 1190 SEK

Har ni långt att åka så kan det vara skönt med att komma dagen innan man börjar att cykla. Vi hjälper gärna er med att boka in er extra natt.

Österlen erbjuder det mesta av det bästa. Ljuset över havet, omväxlande natur, pittoreska fiskelägen, lugn och ro eller myllrande folkliv. Det är inte många steg från kantiga bergsformer till en mjuk och generöst bred sandstrand eller till ängar med strama enar och ulliga backsippor. Hällristningar, vitputsade kyrkor med trappstensgavlar från den danska tiden, industrilämningar från 1600-talet och medeltida borgar. Österlen har en brokig och fascinerande historia som är väl värt ett besök.