Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Två Båtkryssningar på Göta kanal till Sjötorp & Karlsborg inkl. hotell, tisdagar

ID VGT2 | Göta Kanal, Västergötland

2dagar
Båt

Sammanfattning

Passa på att upplev Göta Kanal på ett bekvämt och avslappnat vis. Njut av två sköna dagar med passagerarbåt på Göta Kanal. På resan mellan Töreboda och Sjötorp kommer ni att passera 19 slussar! På turen mellan Töreboda och Karlsborg färdas ni genom kanalens vackraste del med sjön Viken, Spetskanalen och Forsvik. Skepparen guidar under färden och berättar om Göta kanals historia och dess anekdoter. Lunchen serveras medans ni tuffar fram i 5 knop. Tid att koppla av och njuta under färden på Göta kanal som utsetts till Årtusendets svenska byggnadsverk. Ni bor på Pensionat Prästgården som är ett litet mysigt hotell.

Startdagar

tisdag

Ingår

1 st Hotellnatt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum
1 st Frukostbuffé
2 st Lunch på båten
1 st Middag (2-rätters exkl. dryck)
2 st Båtkryssning
2 st Busstransfer

Paketbeskrivning

Dag 1 Töreboda - Sjötorp - Töreboda

(Båtkryssning inkl. busstransfer ca 6 timmar)

Kommer ni med bil parkerar ni den på Pensionat Prästgårdens egen parkering. Passagerarbåten  M/S Bellevue avgår från Töreboda kl.10:30. Från Prästgården är det ca. 400 meters promenadavstånd till båten. Innan ni kommer fram till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 19 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under er båtkryssning på M/S Bellevue kommer ni att bli serverade lunch samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser. Färden på Göta kanal går i 5 knop så ni har gott om tid att koppla av och bara njuta av svensk sommar när den är som bäst.

Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter.
Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang ca. 300 meter från hotellet. (Förslag: ta tåget till Töreboda).

 

Dag 2 Töreboda - Karlsborg - Töreboda

(Båtkryssning inkl. busstransfer ca 6 timmar)

Frukostbufféen äter ni på Pensionatet i deras ljusa och luftiga matsal, vid fint väder äter ni på den härliga uteserveringen. Pasagerarbåten M/S Sandön avgår från Töreboda kl.10.00 mot Karlsborg.

Från Pensionat Prästgården är det ca. 500 meters promenadavstånd.
Under er 5 timmar långa båtkryssning mot Karlsborg kommer ni att passera två slussar och passera bland annat det mysiga Forsvik, den smala Bergskanalen, Lanthöjden, Spetskanalen och korsar sjön Viken. Bara att luta sig tillbaka och njuta av härliga naturupplevelser.
Lunchen serveras ombord medans ni blir guidade utav kaptenen på M/S Sandön.
Väl i Karlsborg hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 50 minuter.

 

OBS!
Har ni långt att resa?
För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Bellevue, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
12 jun – 14 aug
3200 SEK 1700 SEK 1000 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården 400 SEK
Extra natt Enkelrum 900 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården del i dubbelrum 700 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK

Det går utmärkt att ta tåget till Töreboda. Töreboda ligger längs med Västra stambanan, 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg.

Göta kanal är ett av de mest spännande byggnadsverken som finns i Sverige. Kanalen tog 22 år att färdigställa och invigdes den 26 september 1832. Den västra delen mellan Sjötorp vid Vänern och Karlsborg vid Vättern har 21 slussar och är 65,3 km lång och går bland annat genom den vackra sjön Viken.

Upplev det rofyllda i att färdas med båt på Sveriges blå band - Göta Kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Välkommen till en del av vår svenska historia.


Passa på att ta tåget till Töreboda!
Promenadavstånd till Pensionat Prästgården ca. 400 meter.

http://www.sj.se/