Vi rekommenderar att du har JavaScript aktiverat för att kunna utnyttja funktionerna på den här sidan fullt ut. Läs här om hur du går tillväga

Upplev Gotlands Sommarparadis med cykel, 6-dagar

ID GD10 | Gotland

6dagar
Cykel

Sammanfattning

Cykelsemester på Ljugarn, Gotlands Sommarparadis. Kors och tvärs över Gotland. Genom jordbruksområden, små byar och via gotlänningarnas tusenåriga mötesplats Roma. Cykelsemestern går från Visby och följer kustremsan till Ljugarn som är Gotlands riviera. Gotlands cykelpaket startar och slutar med natt i Visby. För bästa avkoppling bor ni två nätter i Ljugarn, för att utforska detta härliga ställe i lugn och ro. Nytt för i år är att Pensionat Warfsholm är ombyggt till ett 4-stjärnigt hotell! Underbar atmosfär och härligt läge alldeles intill havet väntar er här.

Startdagar

Alla dagar

Ingår

2 st Hotellnätter, Solhem hotell Visby
1 st Hotellnatt, Warfsholm Pensionat
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen
5 st Frukostbuffé
3 st Middagar (1-rätters exkl. dryck)
1 st 7-vxl. cykel,hjälm inkl. packväskor(från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Paketbeskrivning

Dag 1                     Visby

Nu är det dags för Gotlands cykelpaket!
Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Ni finner hotellet vid Solhemsgatan ca. 400 meter från färjelägret, vackert beläget i Pallisadparken. När ni har installerat er på hotellet är det dags att se sig om i Visby. Njut av det mysiga restaurang livet innanför ringmuren.

 

Dag 2   Visby - Warfsholm


(Cykeltur 33 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukostbuffé börjar ert cykelpaket. I dag går cykelturen långa sträckor utmed havet. I Kneippbyn hittar man Villa Villerkulla, ett vatten- och sommarland och äventyrs golf. Ni kommer att uppleva helt fantastiska vyer på den här delen av Gotland. Se upp för får på cykelvägen!! Cykelsemestern går vidare till Klintehamn och Pensionat Warfsholm. Ni blir serverade middag och får logi här. 

 

 

Dag 3   Warfsholm - Ljugarn

 

(Cykeltur 50 km)

Efter en behaglig sömn och frukostbuffé börjar ert cykelpaket. Nu är det dags att hoppa upp på cykeln igen. I dag kommer ni att korsa Gotland och cykla förbi Lojsta Hed vidare mot Ljugarn. I Ljugarn väntar middag och övernattning på Pensionat Lövängen.

 

Dag 4  ( Vila )        Ljugarn


Ät en rejäl frukost på Pensionat Lövängen drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar, Strandridaregårdens museum och trevliga restauranger. Dagen är till för egna upptäckter.

 

 

Dag 5     Ljugarn - Visby

 

(Cykeltur 46 km)

I dag går cykelturen bland gotländska gårdar och kyrkor, njut av den sköna lantluften. På vägen mot Visby passerar ni Roma. Här hittar ni Gotländska Rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar. Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan ni bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själva flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se

 

 

Dag 6                     Visby

Efter frukostbuffén är er cykelsemester slut för den här gången. 
Passa på att shoppa i affärerna innan ni går ombord på färjan som tar er till fastlandet.

 

Prislista

Period Vuxen 8–12 år 2–7 år
Sommar
1 maj – 30 sep
7500 SEK 6000 SEK 3500 SEK
Tillägg/avdrag Pris
Enkelrumstillägg 2250 SEK
Solhem Hotel, Extra natt Enkelrum 1200 SEK
Solhem Hotel, Extra natt Dubbelrum 1450 SEK
Avdrag egen cykel -400 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Elcykel 700 SEK
Avdrag egen cykel -500 SEK

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.

Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

Om ni önskar en extra natt i Visby, bokar vi gärna det åt Er

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland. Tel. 0771 - 22 33 00